Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Najbolji domaćin protiv najboljeg gosta

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 09:05

Šampionat Alžira: Derbi dana duel Saure i Setifa

Reprezentacija Alžira je vladar Afrike. Pre dve godine, posle skoro tri decenije, Rijad Marez i drugovi doneli su toliko željenu titulu u Kupu afričkih nacija. Pao je Senegal u finalu sa 1:0. Iako je reprezentativna nedelja, ovoga puta pozabavićemo se šampionatom ove zemlje sa skoro 45.000.000 stanovnika.

U najboljoj ligi takmiči se 20 klubova. Šampionat je trenutno na sredini, a danas (15.00) se igra derbi prvenstva, odloženi meč 13. kola - Saura dočekuje Setif. Ovi timovi bi trebalo da se bore za titulu u prvenstvu ove države.

Izabrane vesti

15.00: (2,45) Saura (2,75) Setif (3,25)

Ova dva tima su najefikasniji u šampionatu, Saura je postigla 29 golova, a Setif 27, a primio je samo sedam. Nema mnogo stranaca u šampionatu Alžira. Tako i ova dva kluba koja se uglavnom oslanjaju na domaće snage. Setif s klupe predvodi stručnjak iz Tunisa Nabil Kuki, a na terenu jedini internacionalac je krilni napadač iz Malija Malik Ture. Prema proceni portala Transfermarkt, tim vredi 9.100.000 evra. Setif je prošle sezone bio vicešampion Alžira. Prvi strelac tima je Mohamed El Amin Amora sa sedam pogodaka, dva više od Ahmeda Kendučija koji je imao i pet asitencija.

Domaćin derbija šampionata Alžira Saura oslanja se na domaće snage. Pre nešto više od mesec dana, ovaj tim je dobio novog trenera, Mustafu Đalita. On ima samo 37 godina. Najbolji strelac tima je Bilal Mesaidi sa devet golova. Ovaj napadač ima i četiri asistencije. Belad Amidi je pet puta zatresao mrežu.

15.00: (2,25) JS Kabili (2,90) Konstantin (3,45)

Kada igraju ova dva tima ne dolazi veliki broj golova. Na sedam poslednjih utakmica, šest puta je dolazio tip 0-2. Ova dva tima su odigrala poslednji duel krajem decembra 2019. godine. Setif je na svom terenu slavio sa 2:0. U međusobnim susretima uglavnom je domaći teren velika prednost. Saura nije poražena od današnjeg rivala na pet poslednjih duela na svom terenu. Ima tri trijumfa, a dva puta je bilo bez pobednika.

Saura je najbolji domaćin u ligi. Na osam utakmica ima sedam pobeda, jedan remi i samo tri primljena pogotka. Setif je najbolji gost u ligi. Na sedam mečeva ima pet pobeda i po jedan remi i poraz.

20.45: (2,40) USM Alžir (2,80) MC Alžir (3,25)

Najbolje dve ekipe igraće Ligu šampiona Afrike, trećeplasirani i četvroplasirani tim takmičiće se naredne sezone u Konfederacijskom kupu, drugorangiranog takmičenja kontinenta, dok iz elite ispadaju četiri najbolja tima. Titulu od prošle sezone brani Belouždad.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------


tagovi

AlžirAlžir 1Entente SetifSetif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara