Mihajlo Banjac
Mihajlo Banjac

Najbolji igrač prvog kola Mozzart Bet Superlige – Mihajlo Banjac

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 10:52

Fudbaler TSC-a će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara, koje će donirati u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba

Htela ga je Crvena zvezda, hteli su i praška Slavija i Ferencvaroš. Neki su smatrali da TSC previše traži, drugi da on sam premalo trči. Ali Mihajlo Banjac je na startu nove sezone u Mozzart Bet Superligi demonstrirao da je kvalitet tu i da ga ima u izobilju. I zbog toga, as Topolskog sportskog kluba dobitnik je priznanja za najboljeg igrača prvog kola Mozzart Bet Superlige.

Podsetimo, Banjac je obeležio premijerno kolo Mozzart Bet Superlige golom i asistencijom u pobedi na gostovanju kod Čukaričkog od 4:1, pa TSC posle prvog vikenda diše za vrat beogradskim večitim rivalima, iako je po opštem mišljenju imao ubedljivo najteži zadatak.

Izabrane vesti

Zadatak uspešno obavljen, uz presudnu ulogu Banjca. Pored gola i asistencije je, prema podacima specijalizovane platforme Comparisonator, imao je i devet uspešnih driblinga, 20 pasova u poslednju trećinu protivničke polovine terena, učestvovao je u 17 napadačkih akcija, dva puta saigračima asistirao za šuteve, dobio 12 duela u napadu… Sve su to brojke koje ga svrstavaju na prvo, drugo ili maksimalno treće mesto konkurenciji ofanzivnih vezista.

Od izveštača Mozzart Sporta sa Banovog brda dobio je ocenu 7,5, što je i najviša ocena dodeljena u prvom kolu srpske elite, dobili su je i Bukari (Zvezda), Natho i Petković (obojica Partizan), ali je opšta procena da je od svih njih Banjac ostavio najbolji utisak i ostvario najveći uspeh.

Po „ofanzivnom indeksu“, koji predstavlja neku sublimaciju svega učinjenog u napadu, samo je Bibars Natho bio bolji od Banjca, ali Partizan je ipak gostovao Javoru, a TSC na Banovom brdu. I stoga: Mihajlo Banjac je najbolji igrač prvog kola Mozzart Bet Superlige.

A baš u sledećem kolu TSC protiv Javora u Bačkoj Topoli. Tada će mu biti uručena i plaketa, a i 50.000 dinara od kompanije Mozzart, koje će Banjac usmeriti u dobrotvorne svrhe, tamo gde on misli da je najpotrebnije.

Mozzart će posle svakog kola donirati 50.000 dinara u humanitarne svrhe, a najbolji igrač te runde dobiće priliku da pomenutu sumu opredeli za ustanovu za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija. Za igrača meseca spremili smo donaciju od 100.000 dinara, a tokom sezone u Mozzart Bet Superligi očekuju vas još brojna prijatna iznenađenja. 


 


tagovi

Mihajlo BanjacIgrač kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara