Najbolji mladi igrač Mozzart Bet Superlige: Strahinja Eraković

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 09:58

Sezona bez slabe partije, prema mnogim paramterima bio je bolji od učitelja Aleksandra Dragovića

Teško da neko više na Strahinju Erakovića kao na mladog igrača, pošto se u sezoni za nama Zvezdin Čupa etablirao kao gotov prozivod i reprezentativac Srbije, koji je bio član selekcije Orlova na Mundijalu u Kataru. Ali sa statusom bonusa Strahinja Eraković je bio, uz kapitena Milana Borjana, najjača karika u defanzivnom redu srpskog šampiona, pa dileme u našem izboru gotovo da nije bilo.... Jeste se u sezoni za nama afirmisao godinu dana mlađi Petar Ratkov, ali je Strahinja Eraković, rođen 2001. godine, pokazao da je u ovom trenutku nivo više.

Od kada mu je Dejan Stanković pružio šansu da u kontinuitetu pokaže šta i koliko može karijera Strahinje Erakovića ide uzlaznom putanjom. Već u decembru 2021. godine pokazao je spremnost da igra na višem nivou, kada je u remiju vrednom plasmana u osminu finala Ligra Evrope, protiv Brage u Portugalu, Čupa bio jedan od najboljih pojedinaca.

Izabrane vesti

Kasnije su se samo ređale dobre partije. Posebno je Strahinja Eraković bio inspirisan kada je to bilo najpotrebnije, u večitim derbijima. Uz Milana Borjana bio je najbolji akter martovskog okršaja, kada je upotpunosti zaustavio Rikarda. Sličnu partiju ponovio je i u aprilu.

Kao standardni štoper Crvene zvezde, računajući izveštaje Mozzart Sporta, Strahinja Eraković je imao prosečnu ocenu 6,46. Čak pet puta je biran u idealan tim kola Mozzart Bet Superlige. Na većini mečeva u Mozzart Bet Superligi demonstrirao je sjajan osećaj za čitanje igre, dominirao u duel igri. Prema nekim paremetrima bio je bolji i od iskusnijeg partnera iz centralnog dela odbrane Aleksandra Dragovića.

Zvezdine igre jesu bile promenljive u ovoj sezoni, ali je Strahinja Eraković bio konstantan, što je u više navrata isticao Miloš Milojević. Na kraju je skupio 33 mečeva u Mozzart Bet Superligi, uz dve asistencije.

Vrlo verovatno Strahinju Erakovića nećemo još dugo gledati u Mozzart Bet Superligi. Krasnodar je izrazio spremnost da krzo obeštećenje i bonuse Crvenoj zvezdi isplati devet miliona evra. Ali stav reprezentativca Srbije je da karijeru nastavi u nekoj od najjačih liga Evrope.

Kompanija Mozzart nagradiće Strahinju Erakovića za 200.000 dinara, koje će on proslediti u humanitarne svrhe.


tagovi

Strahinja ErakovićIgrač kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara