Milan Makarić (©Starsprot)
Milan Makarić (©Starsprot)

Najbolji strelac Superlige u Danskoj, Radniku još 500.000 evra, samo je Čuka ovog leta zaradila više

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 14:30

Milan Makarić potpisuje za Alborg

Slavili su u Surdulici kada su u jula 2016. godine uspeli da prodajom Samjuela Ovusua Genčlerbirligiju u klupsku kasu unesu 200.000 evra. Pet godina kasnije za srpske uslove više nego solidni transferi postali su manje-više redovna pojava u Radniku, pa već sada možemo da predvidimo finansijski mirnu godinu u klubu sa juga Srbije, pošto se samo čeka da se ozvaniči transfer Milana Makarića u danski Alborg.

Prema informacijama Mozzart Sporta, Makarić će potpisati ugovor na četiri godine, a Radnik će na prodaji najboljeg strelca u prošloj sezoni Superlige zaraditi oko 500.000 evra.

Izabrane vesti

Prethodno je oko 150.000 evra “kapnulo” i od odlaska kapitena Dušana Stevanovića u Vojvodinu što će reći da je ovog leta samo Čukarički zaradio više od Radnika, pošto je tek juče ozvaničen u januaru dogovoren i 3.000.000 evra vredan transfer Dimitrija Kamenovića u Lacio.

Istina, još se čekaju beogradski večiti rivali, možda i Vojvodina. Crvena zvezda tek treba da počne da prodaje, Partizan je za sada uzeo 500.000 evra na Makiju Banjaku, dok je subotičkom Spartaku leglo 200.000 evra od prodaje Nemanje Tekijaškog u poljsku Nečicu.

Svi ostali, barem prema dostupnim podacima, i dalje na nuli. Sportski direktor Radnika Darko Gašić uspeva pak da sa saradnicima već po navici klubu namakne određeni prihod. Najveći je bio onaj iz sezone 2019/2020 u kojoj je zarađeno 1.450.000 evra na prodaji Nikole Vasiljevića Crvenoj zvezdi i pre svega Igora Zlatanovića španskoj Majorki.

Prošla sezona je bila nešto tiša, ali opet je u klub ušlo 285.000 na transferima Filipa Jovića u Belorusiju i Ivana Krička u Švedsku.  

Ovog leta, novih 650.000 evra za miran san u Surdulici. Čukarički je daleko ispred - večite da ne pominjemo - Vojvodina se opet okreće deci i treba očekivati jake transfere u narednim godinama, ali Radnik uz Spartak i Voždovac jedini još uspeva da na redovnoj bazi ubira prihode od prodaje igrača.


tagovi

Milan Makarićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara