Ko se istakao ovog vikenda
Ko se istakao ovog vikenda

Najbolji tim 17. kola Mozzart Bet Superlige: Mićko saobraćajac, povratak Dače i vaskrsenje Radnika

Vreme čitanja: 4min | pon. 31.10.22. | 11:10

Pogledajte koji su se sve igrači istali proteklog vikenda u prvenstvu Srbije

VELJKO ILIĆ (TSC) 7,5: Osam već utakmica u kojima je 19-godišnji Veljko Ilić sačuvao mrežu tima netaknutom. Samo je protiv lučanske Mladosti primio dva gola. Protiv Javora dao ključan doprinos pobedi od 1:0 time što je skinuo jedanaesterac Petru Gigiću, sve skupa upisao pet odbrana. A nije ni trebalo da bude tu, jer je za Ilića u planu bila pozajmica. Koliko su samo pametno uradili u TSC-u što su ga sačuvali.

MILAN LAZAREVIĆ (Vojvodina) 6,5: Nekad Marko Bjeković, nekad Milan Lazarević, ali od te zdrave konkurencije Vojvodina ima samo koristi. U pobedi nad ekipom Mladost GAT posebno zapažen je bio u ofanzivi, pokrenuo prvu opasnu akciju Vojvodine na utakmici, u samom finišu mogao je i do gola, ali se isprečila stativa…

Izabrane vesti

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ (Crvena zvezda) 6,5: Nije baš da je Kolubara testirala mogućnosti crveno-bele odbrambene linije do granice izdrživljivosti, ali ono malo što su pokušali preko njega Aleksandara Dragović je pokupio sa autoritetom. Više je vremena doduše proveo na polovini terena gde se uživeo u ulogu organizaora igre. Podelio je 83 pasa, čak 78 ih je bilo precizno, a 11 je išlo u poslednju trećinu terena. Dragovićev miran pas ulivao je mir u igru Crvene zvezde.

SINIŠA SANIČANIN (Partizan) 7,5: Uverljiva partija reprezentativca BiH u pobedi nad Radničkim iz Niša. Jeste da se Radnički nije naigrao u Humskoj, ali i ono malo napadačkih akcija koje su izveli gosti iz Niša osujetio je Siniša Saničanin, ovog puta bolji deo Partizanovog štoperskog tandema. Uspeo pride da podeli i 67 pasova što govori više o crno-beloj dominaciji, ali važno kada znaš da i u tom segment možeš da se osloniš na centrlanog beka.

UROŠ STOJANOVIĆ (Radnik) 7: Konačno prvenac za Surduličane i mada će svi hvaliti ofanzivni deo tima, niko ne bi smeo da zaboravi defanzivni doprinos Uroša Stojanovića. Statistički podaci platforme Comparisonator kažu: dobio je svih sedam vazdušnih duela, 15 od 15 defanzivnih, osvojio čak 17 lopti, presekao 13 protivničkih akcija...

SRĐAN MIJAILOVIĆ (Crvena zvezda) 7: Sastav donekle izmenjen kako bi se sačuvala svežina za odlučujući evropski meč sa Monakom, a u takvom je baš Srđan Mijailović davao sigurnost u igri. Oduzeo devet lopti, tri na protivničkoj polovini terena, podelio čak 104 pasova (!), četiri duga, 34 u poslednju trećinu terena. Nismo navikli da ga gledamo u tako ofanzivnom modu.

DANILO PANTIĆ (Partizan) 7,5: Punih devet meseci čekali su ga na crno-beloj strani Topčiderskog brda, a sada kada se konačno vratio Danilo Pantić je nagovestio da je – vredelo. Daleko je to još od njegovih najboljih izdanja, ali kada neko posle teške povrede ligamenta kolena na prvom meču u kalendarskoj godini upiše i asistenciju za gol onda svakako zaslužuje pohvale. A, ostane li zdrav – sigurno će biti samo sve bolji.

NIKOLA ČUMIĆ (Vojvodina) 7,5: Tek devet utakmica u dresu Vojvodine i već treći put mesto u timu kola Mozzart Bet Superlige. Kad su stali Veljko Simić i Nemanja Nikolić dirigentsku palicu preuzeo je Nikola Čumić i za ovih devet mečeva postigao pet golova. Ovaj kojim je načeta ekipa Mladost GAT bio je za TV špice, pa je Vojvodina zadržala mesto u top pet u Srbiji.

BORKO DURONJIĆ (Radnik) 7,5: Ovakav Borko Duronjić potreban je Radniku ako Surduličani imaju bilo kakvu nameru da i sledeće sezone igraju u elitnom rangu takmičenja. Gol za 1:0, pa asistencija za pogodak Petra Kunića i konačnih 2:0, usput i jedna lopta izbačena sa gol linije Radnika. I “milion” sitnih defanzivnih zadataka koji su sačuvali prednost Surduličanima.

MILOŠ MIJIĆ (Novi Pazar) 7,5: Počeo je Novi Pazar da posustaje nakon raskida saradnje sa Vladimirom Gaćinovićem, ali igrači se i dalje ne daju. Na gostovanju kod Čukaričkog nisu ni bili favorite, ali su uspeli da se vrate neporaženi, prvenstveno zato što je Miloš Mijić dva puta pogodio za konačnih 2:2. Drugi put sa penala u 80. minut. Imao je pride i 39 preciznih dodavanja, 23 u poslednju trećinu, pet oduzetih lopti… Više nego kompletno izdanje Miloša Mijića.

RIKARDO GOMEŠ (Partizan) 8: Počeo je sporo, imao onaj mrtav avgust, ali se u poslednje vreme raspucao. U septembru dva het-trika, u oktobru dva puta po dva gola, mada ostaje mala nedoumica oko ovog drugog, jer je njegov prvi gol u nedeljnom meču zvanično utefterisan kao autogol Dragana Rosića. Jednom je srušio Voždovac, drugi put Radnički iz Niša i opet se izdvojio na prvom mestu liste najboljih strelaca Mozzart Bet Superlige. Ako uračunamo i golove iz ostalih takmičenja Rikardo je prvi ove sezone dobacio do brojke od 19 golova.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet SuperligaVeljko IlićMilan LazarevićAleksandar DragovićSiniša SaničaninDanilo PantićSrđan MijailovićRikardo GomešNikola ČumićBorko DuronjićMiloš Mijić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara