Najbolji tim 20. kola Mozzart Bet Superlige: Osmorici prvi put

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.02.23. | 12:28

Pogledajte koji su se sve igrači istakli proteklog vikenda u prvenstvu Srbije

STRAHINJA MANOJLOVIĆ (Javor) 8 – Prvi put na golu na utakmici Mozzart Bet Superlige i odmah igrač kola! Na fantastičan način je 20-godišnji Manojlović debitovao u dresu Javora, bio je najzaslužniji što totalna ofanziva Mladosti GAT nije donela rezultat i što su sva tri boda spakovana u kofere i odneta za Ivanjicu. Od osam šuteva Novosađana na gol Javora, Strahinja je ukrotio šest, a dva gola je primio iz penala i iz odbitka.

BORIS VARGA (Radnički Niš) 7 – Univerzalni defanzivac je na utakmici protiv Mladosti iz Lučana dobio zadatak da igra po desnom boku i uspešno ga je odradio. Lučanci su za 90 minuta stvorili samo dve dobre prilike i to ne sa strane na kojoj je Varga zatvorio sve prilaze.

Izabrane vesti

SVETOZAR MARKOVIĆ (Partizan) 7 – U slaboj igri Partizana na premijeri u Kruševcu i pored pobede najviše se istakao Marković. Samo njegova panterska reakcija u 5. minutu, kada je sprečio siguran gol posle šuta Šarića bila bi dovoljna za visoku ocenu, ali pored toga defanzivac crno-belih je dominirao u skoku, bio ubedljivo najsigurnija karika odbrambene linije Partizana.

ILIJA MILIĆEVIĆ (Kolubara) 7 – Još jedan debitant u Timu kola Mozzart Bet Superlige i još jedan igrač koji je zablistao na prvoj utakmici u novom klubu. Milićević je golom doneo pobedu Kolubari protiv Radnika, a pored toga je bio bedem ispred svog gola sa šest oduzetih lopti i sa samo jednim skrivljenim prekršajem za 90 minuta igre.

NEMANJA MILETIĆ (Javor) 6,5 – Povratnik u Mozzart Bet Superligu i u tabor Javora. I odmah je Miletić pokazao da pleni iskustvom, baš onim što je Ivanjičanima preko potrebno u borbi za opstanak. Centaršut levog beka belih stigao je do Ratkovića, koji je loptu prosledio u gol, a to je bio pogodak koji je rešio pitanje pobednika u Novom Sadu. Prvi meč i odmah asistencija, dobar start za Miletića.

SAMBU SISOKO (Čukarički) 7,5 – Prvi put otkako je došao u Srbiju defanzivni vezista Brđana našao se u Timu kola. Odigrao je Sisoko odličan meč u Subotici protiv Spartaka, nadigrao je Edmunda Ada na sredini terena i došao do Indeka korisnosti 233, što mu je ubedljivo najbolji skor u karijeri. Sa čak deset oduzetih lopti izludeo je Plave golubove.

ALEKSANDAR PEJOVIĆ (Radnički Niš) 7,5 – Kapiten Nišlija je veteran u Timu kola. Ovo mu je treći put od početka sezone da je izabran u Idealnih 11. Vezista Radničkog je golom pokrenuo preokret na Čairu protiv Lučanaca. Ostvario je Pejović Indeks korisnosti 246, što mu je najveći ove sezone u Mozzart Bet Superligi i to dovoljno govori koliko je dominirao terenom na premijeri.

UROŠ KABIĆ (Vojvodina) 7,5 – Pobrinula se Vojvodina da remijem na Marakani malo oživi šampionsku trku, a i sebi ponovo raspali strast među navijačima, pred borbu za Evropu. Mladi Uroš Kabić je dugo najavljivao potencijal, ali je partijom protiv Zvezde pokazao da kuca na vrata kroz koja prolaze ozbiljni igrači. Momak od 19 leta je postigao drugi gol u ligi ove sezone, a na Marakani je dobacio čak do Indeksa 250!

MARKO MIRIĆ (Mladost Lučani) 7 – Veteran Lučanaca je igrao odlično u finišu jeseni, pa na pripremama, a u istom stilu je nastavio i na prolećnoj premijeri. Pored toga što je „spakovao“ gol svom timu, stvorio je i stoodstotnu šansu Bojoviću, koji se okliznuo pred praznom mrežom i „pokvario“ kolegi asistenciju. A, možda bi, da je to bio gol i Mladost bolje prošla u Nišu.

BOJICA NIKČEVIĆ (Novi Pazar) 7 – Drugi put ove sezone Nikčević se našao u Timu kola Mozzart Bet Superlige. Režirao je preokret na meču sa TSC-om, postigao je izjednačujući gol, koji je dao krila plavima, da bi Stanojlović pogodio za pobedu. Mladi Crnogorac igra odličnu sezonu, ovo mu je peti gol od početka sezone.

MILJAN ŠKRBIĆ (Radnički Niš) 7 – Od špiceva iz vrha liste strelaca nijedan se nije upisao u prvom prolećnom kolu, izgleda da su još u zimskom snu. Ali je svoju šansu, koju je iznenada dobio, sa obe ruke zgrabio Miljan Škrbić. Ušao je u igru u 75. minutu i postigao gol za pobedu Radničkog nad Lučancima. I to se dešava, da igrač za 15 minuta fudbala zasluži mesto u Timu kola, međutim, Škrbiću je četvrt časa vremena bilo dovoljno da uradi ono što njegove kolege iz ostalih klubova u ovom kolu nisu uspele.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeStrahinja ManojlovićSvetozar MarkovićBoris VargaNemanja MiletićSambu SisokoAleksandar PejovićUroš KabićMarko MirićBojica NikčevićMiljan ŠkrbićIlija Milićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara