Najbolji tim 22. kola Mozzart Bet Superlige: Zvezdi napad, Javoru odbrana

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.02.23. | 11:02

Strahinja Manojlović drugi put u tri odigrane utakmice među idealnih 11

Briljirao je napad Crvene zvezde u derbiju kola protiv Čukaričkog, kao i defanziva Javora na gostovanju u Kragujevcu.

Trojica crveno-belih i dvojica momaka iz Ivanjice popunili su polovinu idealnog tima 22. kola Mozzart Bet Superlige. Posle dva sušna kola našao se i predstavnik Partizana, a ko drugi nego Rikardo Gomeš, dok je posle dosta vremena štoper Vojvodine Mamadu Traore zaslužio mesto u timu kola.

Izabrane vesti

STRAHINJA MANOJLOVIĆ (Javor) 7,5 – Treća utakmica na superligaškoj sceni i drugi put u timu kola! Golman Javora je briljirao u Kragujevcu, sačuvao je „nulu“ svom timu, odbranio je sijaset odličnih udaraca igrača Radničkog. Ako bismo gledali samo ocene u prolećnom delu prvenstva, Manojlović bi možda bio najbolji igrač. A, tek se predstavio na elitnoj sceni, vreme radi za njega.

MILAN ILIĆ (Javor) 7 – Izgleda da proleće i te kako prija debitantima. Ilić je u Kragujevcu odigrao prvi meč u dresu Javora i odmah se našao u timu kola. Zatvorio je sve po svojoj strani, nije bilo previše opasnih akcija Radničkog po tom boku. Nekadašnji bek Zvezde, Grafičara, Loznice je ove zime stigao u Ivanjicu, dobio šansu na Čika Dači i odigrao na visokom nivou.

NIKOLA VASILJEVIĆ (Kolubara) 7,5 – Deluje čudno, ali ovog proleća defanzivci Kolubare guraju tim napred! Najpre je na premijeri Milićević dao gol za pobedu i našao se u timu kola, a u ovoj rundi je Vasiljević bio strelac pogotka za trijumf nad Voždovcem i time zaslužio da bude štoper idealnog tima 22. kola Mozzart Bet Superlige. Nije se Vasiljević naigrao ove sezone, međutim, na svi tri meča u nastavku šampionata je bio starter i stigla mu je zaslužena nagrada.

MAMADU TRAORE (Vojvodina) 7 – Sjajno je štoper Vojvodine otvorio sezonu, odmah je ocenjen kao veliko pojačanje Stare dame, ali onda je počeo da pada, da pravi greške, na kraju je ostao bez mesta u starnoj postavi. Ipak, pripreme je Traore odradio na visokom nivou, vratio se u prvih 11, da bi u Lučanima dobio najveću ocenu, postigao je gol, izabran je za igrača utakmice. Imao je i nenamerni peh da ga lopta pogodi ruku, a da iz tog slobodnjaka Mladost dođe do remija.

BAZIL JAMKAM (Radnički Niš) 7 – Univerzalac iz Niša. Sve može Jamkam u odbrani, da igra i levo i desno i štopera i gde god ga treneri „nameste“, on odradi posao na makar zadovoljavajućem nivou. Ovog puta Kamerunac je dobio zadatak da pokriva levu aut liniju i potpuno je uštopovao sve napade Radnika po tom boku. Uz to, uspeo je i da pošalje dve odlične lopte za Petra Mićina, da mu stvori šanse za gol, samo što ofanzivac Nišlija nije pogodio.

GELOR KANGA (Crvena zvezda) 7 – Sve je lakše za Crvenu zvezdu kada se rastrči Gelor Kanga. A, tako je bilo protiv Čukaričkog. Epilog? Dva razlike za prvih 20 minuta igre. Gabonac je delio lopte kao rukom, a iz njegove asistencije je Aleksandar Katai doneo vođstvo crveno-belima i stavio do znanja Brđanima da nemaju šta da traže na Marakani. Asistencija broj sedam za Kangu u Mozzart Bet Superligi ove sezone.

MIHAILO OREŠČANIN (Radnik) 7 – Posle dužeg vremena i „fenjeraš“ je dobio igrača u timu kola. Defanzivni vezista Radnika Mihailo Oreščanin je bio najbolji pojedinac derbija juga u Nišu. Iako je Radnički imao inicijativu i više prilika za gol, kroz sredinu terena nije mogao da prođe najviše zahvaljujući neumornom Oreščaninu, koji je dobio pregršt duela i pokupio lopti. Surduličani su odoleli, osvojili bod (0:0), ali biće im potrebno mnogo više u nastavku borbe za opstanak.

OSMAN BUKARI (Crvena zvezda) 7,5 – Najbolji igrač 22. kola Mozzart Bet Superlige. Odigrao je Bukari izvanredno u derbiju kola protiv Čukaričkog, postigao dva gola i ugasio sve nade Brđanima da mogu do iznenađenja na Marakani. U poslednja dva kola reprezentativac Gane je postigao tri gola i pokazao da je u velikoj formi dočekao nastavak prvenstva.

ALEKSANDAR KATAI (Crvena zvezda) 7 – Rafalna paljba glavnog kreativca Crvene zvezde se nastavlja. Katai je postigao gol na šestoj uzastopnoj utakmici u prvenstvu i došao je na drugo mesto liste strelaca. Lucidni as iz Srbobrana je o čas posla doneo vođstvo crveno-belima protiv Čukaričkog i pokazao da u top formi dočekuje predstojeći večiti derbi, a to je utakmica koja budi posebne motive kod prve perle srpskog šampiona.

SAŠA JOVANOVIĆ (TSC) 6,5 – Jedan od najbolje ocenjenih igrača jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige igra odlično i u prolećnoj polusezoni. Posle golova protiv Novog Pazara i Napretka na red je došla asistencija protiv Mladosti GAT i to za pobedu (2:1). Mladi napadač Ratkov je sproveo u mrežu izuzetan Jovanovićev pas iza leđa odbrane Novosađana. Pet golova i sedam asistencija je bilans krilnog napadača TSC-a ove sezone i u velikoj meri zahvaljujući njemu Topolčani grabe ka novom izlasku na evropsku scenu.

RIKARDO GOMEŠ (Partizan) 7,5 – Neuobičajeno dugo je trajao Rikardov post na domaćoj sceni, nije dao gol za Partizan od kraja oktobra. Ali, proradio je u Subotici i odmah dva komada. Najbolji strelac lige iz prošle sezone je i sada na čelu liste, ali ga čeka žestoka borba sa Kataijem za zvanje Zlatne kopačke. Realno, teško da će se naći treći da uključi u trku. 



tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaTim kola Mozzart Bet SuperligeJavorRadnički NišTSC Bačka TopolaRadnik SurdulicaFK VojvodinaMamadu TraoreStrahinja ManojlovićAleksandar KataiKolubara LazarevacOsman BukariRikardo GomešSaša JovanovićGelor KangaBazil Jamkam

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara