Najbolji tim 36. kola Mozzart Bet Superlige: Na mladim napadačima sve ostaje

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.05.23. | 12:03

TSC kolo vodi, Leković zaustavio Zvezdu

Kolo u kojem su dvojica golobradih napadača sve ostavila u drugi plan. Petar Ratkov iz TSC-a i Jovan Milošević iz Vojvodine napravili su dar-mar u 36. kolu Mozzart Bet Superlige i sa ubedljivo najvećim ocenama moralo je da bude mesta za obojicu u idealnom timu kola.

Zbog toga ovog puta formacija je 4-4-2 ili bi možda neko rekao 4-2-4, a TSC je sa najubedljivijim trijumfom kola, u Novom Pazaru (4:1) ponovo dao najviše predstavnika među najboljih 11.

Izabrane vesti

STOJAN LEKOVIĆ (RADNIČKI KRAGUJEVAC) 7,5 – Odigrao je Radnički solidnu utakmicu protiv umornog šampiona Crvene zvezde, a možda najzaslužniji što je bod ostao na Čika Dači je golman domaćeg tima Stojan Leković. Od 14 šuteva crveno-belih, osam je išlo u okvir gola, a sedam je Leković uspeo da ukroti. Bila je mu ovo najbolja partija u sezoni.

VIKTOR ROGAN (Čukarički) 7 – Mladi bek Čukaričkog je bio jedan od istaknutijih pojedinaca na utakmici sa Voždovcem. Bilo je prodora, tačnih pasova, ali najviše se istakao dobrom igrom u defanzivi, gde je rivalima oduzeo šest lopti. Za krunu je nedostajalo da Brđani pobede…

GORAN ANTONIĆ (TSC) 7 – Još jedna odlična partija iskusnog štopera TSC-a. Indeks korisnosti 237 po InStatu mu je jedan od najvećih u sezoni. Pazarci su bili gotovo potpuno bezopasni tokom svih 90 minuta. Antonić i njegove kolege iz odbrane su garantovale “nulu”, ali je ofanziva takođe odradila sjajan posao na stadionu kraj Jošanice.

MIHAJLO BOGIĆEVIĆ (Spartak) 7 – Kad je bilo najpotrebnije, Bogićević je odigrao jednu od najboljih partija u sezoni. Spartak je kao gost pobedio Radnički u Nišu (1:0) i izborio opstanak. Istina, Nišlije su dobar deo meča odigrale sa igračem manje, ali sve prolaze ka golu Spartaka zatvorio je tandem Bogićević – Bugarin. Zato će Plavi golubovi mirno da spavaju pred poslednje kolo.

NEMANJA PETROVIĆ (TSC) 7,5 – Čudesno igra Petrović u finišu prvenstva. Kada je najveći pritisak na leđima fudbalera TSC, levi bek je hrabro istupio, preuzeo odgovornost i postigao nekoliko krucijalnih golova. Jedan od tih je dao u Novom Pazaru, za 1:0, kojim je srušen bedem ispred gola plavo-belih. Najbolja sezona u Petrovićevoj karijeri, još jedno sjajno izdanje i još jednom mesto u timu kola.

EDMUND ADO (Spartak) 7 – Apsolutna kontrola na sredini terena, potpuno paralisan vezni red Radničkog i na kraju pobeda Spartaka za opstanak. Ono zbog čega je doveden u Suboticu, Ado je odradio, sačuvao je Plave golubove u eliti i na leto će gotovo sigurno promeniti sredinu, u Zvezdi ga čekaju raširenih ruku.

NIKOLA KUVELJIĆ (TSC) 7,5 – Tri fantastične utakmice odigrao je Kuveljić u poslednja tri kola, na sve tri je ostvario Indeks iznad 240, što je sjajan rezultat. Protiv Novog Pazara je ponovo bio kao Spajdermen na sredini terena, bio je neprelazan, a stigao je i da organizuje igru u napadu, da deli, takozvane, predasistencije. Fascinantno je da je za sve vreme na terenu izgubio samo tri lopte.

STEFAN TOMOVIĆ (Čukarički) 7,5 – Da su svi u timu Čukaričkog bili na Tomovićevom nivou na Voždovci, imali bi Brđani još dobre šanse da završe sezonu kao drugi. Mladi ofanzivac belo-crnih je postigao gol na Krovu, doneo vođstvo svom timu, samo što nije sačuvano do kraja. Pored dve gol šanse, od kojih je iskoristio jednu, bio je Tomović tačan sa loptom, čak 90 odsto preciznih pasova je dao protiv Zmajeva.

SAŠA JOVANOVIĆ (TSC) 7,5 – Ponestaje polako komplimenata za igru prve zvezde TSC-a ove sezone. Biće, ako se kakvo čudo ne dogodi, najbolje ocenjeni igrač Mozzart Bet Superlige. Ponovo je Jovanović briljirao na terenu, upisao je dve asistencije protiv Novog Pazara, ponovo je vodio Topolčane do zlata vredne pobede. Ako TSC završi sezonu kao drugi, Jovanović će zaslužiti da makar jedna tribina stadiona ponese njegovo ime.

JOVAN MILOŠEVIĆ (Vojvodina) 8,5 – Oproštaj od Karađorđa u velikom stilu. Velika je šteta što je Milošević tek na kraju sezone pokazao svima kakav raskošan talenat ima i zbog čega ga je Štutgart kupio još zimus. Pred selidbu u Nemačku mladi napadač je postigao dva gola protiv Partizana, da ga bar po nečem pamte navijači Vojvodine.

PETAR RATKOV (TSC) 8,5 – Još jedan mladi napadač o kojem priča Evropa i još jedan dvostruki strelac. U izboru za Igrača kola na stranu Ratkova je prevagnulo samo to što je meč Pazara i TSC-a imao mnogo veću bodovnu težinu od susreta na Karađorđu. Perfektno proleće igra špic Topolčana, ponude za njega već pljušte. Fudbalska Srbija ima razloga da se raduje, ima mlade napadače za svetlu budućnost.



tagovi

Stefan TomovićNikola KuveljićEdmund AdoNemanja PetrovićGoran AntonićViktor RoganStojan LekovićMozzart Bet SuperligaTim kola Mozzart Bet SuperligeSaša JovanovićJovan MiloševićPetar Ratkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara