Dijant Ramaj i Sven Mislintat (©Ajax)
Dijant Ramaj i Sven Mislintat (©Ajax)

Najčudnija kupovina leta? Nemci zabezeknuti, Ajaks dao 10.000.000 za golmana sa dve bundesligaške utakmice

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.08.23. | 15:44

Dijant Ramaj čak neće ni biti prvi golman Kopljanika

Talentovan? Sigurno. Mada ima već 21 godinu. I samo dve bundesligaške utakmice iza sebe. A opet je Dijant Ramaj, golman poreklom iz Đakovice, preuzeo peto mesto na listi najskuplje prodati nemačkih golmana.

Jer Ajaks je, u čudu su i Nemci, dali 8.000.000 evra fiksno i još 2.000.000 u bonusima za momka koji nije bio prvi izbor ni u Frankfurtu (nije ni mogao pored Kevina Trapa), a neće biti ni u Amsterdamu.

Izabrane vesti

Kopljanici zato ćute o ceni, ali Nemci nemaju dilemu. Iako i sami ne veruju.

Izvinite, ali molim? Da, dobro ste pročitali”, piše ugledni Kiker o osmocifrenom obeštećenju za Ramaja podsećajući da je prošle sezone jedinu bundesligašku utakmicu odigrao u januaru protiv Frajburga.

Januara 2022. branio je i protiv Augzburga, ali Sven Mislintat, nekada sportski direktor Borusije Dortmund i Arsenala, a sada Ajaksa, uveren je da je pred Ramajom velika karijera. I u Amsterdamu će biti rezervni golman, jer će isprva grejati klupu Heronimu Ruljiju.

Frankfurter Rundšau u neverici piše...

Da se zabezekneš od iznenađenja. Neverovatno. Ramaja šira javnost jedva da zna, a samo su četvorica nemačkih golmana sada skuplja od njega (Mark Andre ter Štegen, Manuel Nojer, Bernd Leno i Trap). Da jedan vrhunski klub ponudi toliko novca za igrača čija je tržišna vrednost oko 750.000 evra? To je veliko iznenđenje”.

Veliki rizik jeste. Ali opet je to Ajaks. Možda znaju nešto što mi ne znamo. A kažu da Ramaj dobro igra nogom.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Dijant Ramaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara