Šon Dajš (Reuters)
Šon Dajš (Reuters)

Najdugovečniji trener Premijer lige produžio ugovor sa Barnlijem do 2025. godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.09.21. | 16:40

Šon Dajš već devet sezona na klupi kluba sa Turf Mura, a od aktuelnih menadžera u Premijer ligi, nijedan nema duži staž

Sa Šonom Dajšom na mestu glavnog trener, Barlni gazi svoju šestu uzastopnu sezonu u Premijer ligi. Sistem kojem dobro ide ne treba menjati, pa je tako klub sa iskusnim stručnjakom potpisao novi ugovor koji važi do 2025. godine. To će trenutno najdugovečnijeg trenera jednog kluba Premijer lige učiniti još postojanijim jer bi mandat koji traje punih devet godina mogao da naraste na celih 13.

Seo je Dajš na kormilo Kleretsa 2012. godine i dve sezone zaredom vodio ekipu u Čempionšipu pre nego što se preselio u Premijer ligu. Poput jo-jo loptice ekspersno se Barnli vratio u drugi rang ostrvskog fudbala, a zatim se po istom principu i vratio u elitu. Od sezone 2016/17 nije je napuštao. Redom je završavao prvenstvo na 16, 7, 15, 10, i 17. poziciji, a prvi put u klupskoj istoriji uoči takmičarske 2018/19 imao je šansu da se domogne Lige Evrope, ali ga je u plej-ofu zaustavio Olipijakos ukupnim rezultatom 4:2.

Izabrane vesti

"Lepo je što smo zaključili ovaj produžetak saradnje i sada se okrećemo budućnosti kluba, a ona podrazumeva konstatan napredak. Bilo je ovo važno leto za nas, dodali smo talenat i dubinu ekipi, ali nećemo se tu zaustaviti. Radim sa sjajnom grupom igrača i trenera i nastavićemo da se razvijamo i težimo boljitku", rekao je Dajš.

Sedma pozicija 2018. važi za najbolji plasman kluba još od 1974. godine. Aktuelna sezona nije dobro počela budući da posle četiri runde Barnli ima tri poraza i samo jedan osvojen bod uz gol razliku 3:8. Šansu za prvi trijumf imaće u subotu protiv Arsenala na svom Turf Muru.

Podsetimo da se Barnli ovog leta ozbiljno isprsio i potrošio preko 30.000.000 na pojačanja, a da je gro novca otišlo na Maksvela Kornea iz Liona (15.000.000), odnosno Nejtan Kolinsa iz Stouka (14.000.000).


tagovi

Šon DajšBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara