Paolo Maldini (Reuters)
Paolo Maldini (Reuters)

Najezda agenata na Maldinijevu kancelariju, jedan potpis će uskoro

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 17:17

Milan priprema transfer strategiju za leto

Iako je prelazni rok završen, za velike klubove nema pauze. Milan već kuje planove za leto i pregovora oko nekoliko potpisa. Italijanski novinari su danas spazili nekolicinu agenata u klupskim prostorijama Rosonera gde ih je čekao direktorski tandem Paolo MaldiniRiki Masara.

Najviše pažnje je privukao dolazak Nikija Brujnenberga i Frančeska Minijera koji zastupaju holandskog štopera Svena Botmana iz Lila. Odavno je Botman na meti sedmostrukog prvaka Evrope, ali do sada je Lil bio nepremostiva prepreka za zahtevima od 35.000.000 evra za obeštećenje.

Izabrane vesti

Milan je u januaru nudio najviše između 20.000.000 i 25.000.000 evra. I to kroz pozajmicu s opcijom otkupa. Za Lil je to bila neprihvatljiva ponuda. Pogotovo što je Njukasl bio spreman da ispoštuje finansijske zahteve francuskog kluba, ali se igrač kolebao oko selidbe na sever Engleske.

„Njihove ponude su bile konkretne. Koja mi se više svidela? Oba kluba imaju svoje pozitivne strane. Svi pričaju o novcu ali i projekat je mnogo važan. Pogledajte odakle su krenuli Mančester Siti ili PSŽ. Mislim da bi lepo bilo biti deo toga, mada je i Milan veličanstven klub. Osećam se Lepo u Lilu, imam važnu ulogu i igramo Ligu šampiona. Ipak, postoje prilike u životu koje nekad jednostavno morate da iskoristite i osećam da sam spreman za transfer narednog leta“, rekao je Botman pre desetak dana.

Milan ga vidi kao duogoročno rešenje na poziciji štopera uz Fikaja Tomorija s obzirom da je veteran Kjer u poznim godinama i sklon povredama, a da se još ne zna šta će biti sa kapitenom Romanjolijem kojem na leto ističe ugovor.

Zato Maldini želi da preduhitri konkurenciju koja bi na leto mogla da bude žestoka jer Botman je odavno skrenuo pažnju na sebe. Čak je bio i ozbiljna želja Jirgena Klopa pre nego što je Liverpul doveo Ibrahimu Konatea. Trenutno deluje da je Milanu čist put do Botmana ali Njukasl neće tako lako odustati i može da ponudi više od Rosonera. Sa druge strane, Milan nudi lepšu sportsku perspektivu s obzirom da se vratio u vrh italijanskog i elitni rang evropskog fudbala.

Milan u zimskom prelaznom roku praktično nije potrošio ništa ako se odbije sitan trošak za dovođenje Marka Lazetića koji je pojačanje u perspektivi pa će na leto imati veće finansijske mogućnosti i Botman bi mogao da bude kapitalno pojačanje.

I dok bi na njegov potpis moralo da se čeka leto, u narednim danima će paraf da stavi jedan od najbitnijih igrača aktuelnog tima. U Milanovom sedištu je danas primećen i španski menadžer Hose Marija Kiljon koji zastupa sjajnog Tea Ernandeza. Već mesecima se vode pregovori oko produžetka saradnje i čini se da su uspešno privedeni kraju. Ostala je još sitna papirologija dok se i zvanično ne objavi da je Francuz potpisao produžetak saradnje do 2026. godine. Uz drastičnu povišicu. Do sada je zarađivao 1.500.000 evra neto po sezoni, a novi ugovor će mu povećati platu na 4.500.000 evra godišnje.

Ostaje da se vidi šta će biti sa ugovorima kapitena Romanjolija i pre svih Franka Kesija. Obojici ističu na leto i moglo bi da se završi kao sa Đanluiđijem Donarumom i da odu bez obeštećenja. Romanjoli trenutno ima 6.000.000 evra godišnje i pristao je na smanjenje plate na 4.500.000 evra po sezoni ali mu Milan nudi „samo“ 3.500.000 evra godišnje plus bonuse.

Sa Kesijem je još komplikovanija situacija i on je bliži odlasku nego ostanku. Po ugovoru koji mu ističe za nekoliko meseci, on zarađuje 2.200.000 evra godišnje. Njegov agent traži povišicu na čak 8.000.000 evropskih novčanica po sezoni što je za Milan previše. Poslednja ponuda Rosonera je iznosila 5.800.000 evra godišnje i moguće je da je malo podignu u narednim danima ali daleko od toga da će prihvatiti Kesijeve zahteve. Za njega se interesuju PSŽ, Barselona, Totenhem a Milan vidi Renata Sančeza iz Lila kao potencijalnu zamenu.


tagovi

Paolo Maldini

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara