Hair Rejnoso (©AFP)
Hair Rejnoso (©AFP)

Najjači i Uvek spremni u dvoboju sa oznakom "zabranjeno je izgubiti"

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.09.21. | 23:02

Bolivija 1: Strongest i Olvejz Redi igraju noćas susret u sklopu 21. kola šampionata, čiji ishod može da determiniše dalji tok borbe za titulu

Da li ovo ključna utakmica? Da li je to rano finale? Usred velikih očekivanja i sa oznakom "zabranjeno je izgubiti", oni Najjači i Uvek spremni nastupiće u najatraktivnijem duelu 21. kola bolivijske Profesionalne lige. Poprište ovakvih bitaka oduvek je pronalazilo put do istorijskih predodređenih mesta, pa će tako tribine stadiona Ernando Siles, inače najvećeg fudbalskog zdanja u zemlji planinskih vrhova i kristalnih jezera, ponovo biti svedok, verovatno najvažnije bitke u ovogodišnjem izdanju bolivijskog prvenstva (01.30).Sa tri boda razlike između Strongesta i Olvejz Redija, i domaćin sa 42 boda, kao i gost, trenutni lider na tabeli sa 45 osvojenih bodova, nastoje da izvuku najveću korist iz ove utakmice.

Sve to iz prikrajka posmatra Independijente Petrolero, treće lice u celoj drami oko borbe za titulu, koji isti broj bodova kao i tim iz La Paza, ali sa nešto lošijom gol-razlikom. El Tigre mora da pobedi kako bi stigao do vrha, dok Milioneri žele da produže svoj niz pobeda kako bi učvrstili poziciju lidera.

Izabrane vesti

01.30 (2,40) Strongest (3,30) Olvejz Redi (2,75)

Zbog važnosti ovog susreta i zbog svega što obe ekipe predstavljaju na fudbalskoj sceni ove južnoameričke države, utakmica već živi van tribina. Očekuje se velika posećenost obožavaoca oba kluba, s obzirom na to da je rukovodstvo Tigrova izašlo u susret svima koji žele da prisustvuju ovom događaju, tako što dve osobe mogu da uđu na stadion sa jednom kupljenom ulaznicom.

Strongest je proteklog vikenda u četvrtoj komandnoj utakmici Kristiana Dijaza na čelu ekipe, koju je preuzeo od svog prethodnika Pabla Kabanilja, protiv Palmaflora odigrao nerešeno bez golova. U minulih pet odigranih mečeva trijumfovao je dva puta, isti broj mečeva završen je nerešenim ishodom, dok je u okršaju sa Orijente Petrolerom na gostovanju u Kočabambi pretrpeo poraz od 2:0. I pored rezultatske serije toplo-hladno, Tigrovi su i dalje konkurentni i noćašnji meč može da im bude od vitalnog značaja za nastavak prvenstva u pokušaju povratka na tron posle pet godina.

Ipak, suspenzije nekih od ključnih asova zadaju pravu glavobolju argentinskom strategu, koji će sada morati da promeša karte. Nervoza u igri defanzivca

Davida Mateosa i veziste Haimea Araskaite u poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Palmaflora, prouzrokovala je da im glavni arbitar na tom meču pokaže javnu opomenu. Upravo zbog nagomilavanja žutih kartona oni se neće naći u sastavu za ovu izuzetno važnu utakmicu, što je primoralo Dijaza da napravi određene varijacije. Njih će zameniti

Gonzalo Kastiljo i Ronaldo Martinez, a alternativa bi mogao da bude i Eduardo Demikuel, koji se vratio aktivnostima posle odsustva zbog povrede. Sa druge strane, u Strongestu ponovo mogu da računaju na Rudija Kardoza i Džejsona Čuru, koji su prebrodili svoje povrede i stoje na raspolaganju za ovaj susret.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

U međuvremenu, Olvejz Redi proživljava još jednu sezonu iz snova i u potrazi je za drugom uzastopnom titulom prvaka Bolivije. Milioneri iz El Alta imaju osam uzastopnih pobeda, ali i niz od deset utakmica bez poraza, dodajući nerešeno i pobedu, što je akumuliranih ukupno 28 bodova osvojenih bez prekida. Poslednji put La Banda roha je izgubila još 21. jula, u sklopu 10. kola od Rojal Parija sa 2:1. Posle pobede izvojevane poslednjeg vikenda na domaćem terenu sa 2:0 protiv Orijente Petrolera, tim Pabla Godoja na Ernando Siles stiže sa svim svojim raspoloživim arsenalom i sa jasnom namerom da preuzme tri boda, baš kao i pre nekoliko nedelja protiv Bolivara na ovom istom mestu. Za razliku od proteklog susreta kada je ušao sa klupe i postigao pogodak za konačnih 2:0, najbolji strelac ekipe, ali i prvenstva, Karmelo Algaranjaz će ovoga puta biti uvršten u startnu postavu Milionera, dok će Argentinac Markos Ovijedo svoju šansu da čeka na klupi za rezerve.

U poslednjih pet okršaja ovi timovi imali su sve moguće rezultate. Strongest je sakupio dve pobede, koliko je ostvarila i gostujuća ekipa, dok su jedan meč završili remijem. Tigrovi će pokušati da produže pozitivan niz protiv onih iz Vile Inhenio, pošto Olvejz Redi od kada se vratio u prvu ligu, nikada nije uspeo da pobedi Strongest na Ernando Silesu.


tagovi

Bolivija 1StrongestOlvejz Redi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara