Najlepši dan u karijeri Nikole Boranijaševića: Gol za titulu, za feštu u Cirihu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 18:22

Desni bek strelac protiv Bazela – 2:0

Gotovo je! Cirih je novi šampion Švajcarske. Čekanje dugo 13 godina je završeno i to na veličanstven način – pobedom usred Bazela (2:0)!

Potučen je veliki rival na njegovom terenu, klub koji je jedno vreme izgledao kao „večiti“ prvak Švajcarske. A, sada je u ozbiljnoj krizi, bez jasnog plana kako da iz nje izađe.

Izabrane vesti

Nije više ni Bazel, niti njegov naslednik na tronu Jang Bojs, sada je gazda fudbala pod Alpima – Cirih. Iako mu je bio dovoljan bod, tim za koji igra srpski desni bek Nikola Boranijašević je bacio rivala na plaće na njegovom terenu.

A, ovaj dan do kraja života će pamtiti Boranijašević. Nekadašnji fudbaler Napretka iz Kruševca ne samo da je došao do prve titule u karijeri, nego je danas direktno uticao na njeno osvajanje. Desni bek je levom nogom postigao gol za 2:0, čime je postavio konačan rezultat, izbio Bazelu svaku želju za daljim otporom, a raspalio je uragan strasti na tribini gde su bili navijači Ciriha.

Boranijaševiću je ovo četvrti gol u sezoni, a definitivno najvredniji u karijeri. Gol koji ga vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tamo će Cirih krenuti iz drugog kola i neće biti u grupi nosilaca zbog mizernog koeficijenta (7.000).

Meč u Bazelu rešen je u finišu prvog poluvremena. Sesaj je u 40. minutu doneo vođstvo gostima, a Boranijašević je u trećem minutu sudijske nadoknade duplirao na 2:0. Posle toga ostalo je samo da vreme proleti i da počne slavlje momaka koji su se pre godinu dana borili za opstanak, a danas su seli na tron švajcarskog fudbala.


 


tagovi

CirihNikola BoranijaševićŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara