Nik Poup (Reuters)
Nik Poup (Reuters)

Najmalerozniji klub Premijer lige: Nik Poup pet meseci van terena

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.12.23. | 12:23

U Njukaslovoj ambulanti trenutno dvocifren broj fudbalera, prvi golman doživeo veliki peh u duelu sa Junajtedom

Nema maleroznijeg kluba u Premijer ligi ove sezone od Njukasla. Puna je ambulanta kluba sa Sent Džejms parka većim delom aktuelne sezone. Trenutno se u njoj nalazi desetak fudbalera, a povrede uglavnom uslovljavaju startne postave koje Edi Hau izvodi u domaćem prvenstvu i na evropskoj sceni.

Bilo je i utakmica u kojima je Njukasl, razume se, silom prilika, morao da nastupi sa po pet, šest bekova među startnih 11, a najnoviji peh Svrake su doživele za vikend. Prvi golman i povremeni reprezentativac Engleske Nik Poup povredio se u duelu sa Mančester Junajtedom koji je Njukasl dobio 1:0.

Izabrane vesti

Poup je morao van terena, u 86. minutu zamenio ga je Martin Dubravka, a dalje analize i snimanja su pokazala da je 31-godišnjak dislocirao rame i da ga čeka duga pauza između četiri i pet meseci. Dakle, momak sa blizu 200 premijerligaških nastupa će se teško vratiti na teren pre aprila meseca.

Trenutno Hau ne može da računa na Svena Botmana, Dena Burna, Džoa Viloka, Harvija Barnsa, Kaluma Vilsona, Šona Longstafa, Džejkoba Marfija i Eliot Anderson... Pritom govorimo o igračima koji su ove sezone imali važniju ili epizodnu ulogu.

I pored malera koji ih konstantno tera, Svrake su trenutno šestoplasirane i svega tri boda ih dele do zone Lige šampiona.


tagovi

Nik PoupNjukaslpovredabez golmanagolman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara