©Reuters
©Reuters

Najnepoželjniji gost Nemačke gostuje u Firtu, borba za promociju nikad neizvesnija

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 16:04

Posle 22 kola bi četiri tima na vrhu mogla da imaju isti bodovni saldo, ako se pita Grojter Firt

Strašna borba se odigrava u Cvajti za mesta koja vode u elitni rang. Tri tima pred poslednji duel 22. kola imaju po 42 boda na vrhu. HSV i Bohum su trenutno na pozicijama koje vode u Bundesligu, dok trećeplasirani Kil tek treba da odigra svoj meč tekuće runde. Zavesu će spustiti na još jedno kolo gostovanjem Grojter Firtu (20.30), koji ima samo tri boda manje. Pobeda Detelinara značila bi da prvo mesto dele četiri ekipe.

Rode su trenutno u najboljoj formi u drugoj ligi Nemačke. Na poslednjih šest susreta ne znaju za poraz. Posebno je impresivna njihova forma na strani. Kil je jedini od 56 nemačkih profesionalnih klubova bez poraza na gostovanjima (šest pobeda, četiri remija).

Izabrane vesti

Grojter je takođe u dobroj formi. Ekipa Stefana Lejtla doživela je samo jedan poraz u poslednjih sedam mečeva, odolela je i HSV-u na gostovanju u prethodnoj rundi (0:0). Bivši napadač Menhengladbaha i Frankfurta Branimir Hrgota je glavna uzdanica ekipe. Postigao je Šveđanin devet pogodaka ove sezone, na prethodna četiri susreta se isto toliko puta upisivao u listu strelaca.

Prvi put su se Firt i Holštajn Kil susretli davne 1926. godine u polufinalu nemačkog šampionata. Detelinari u slavili sa 3:1 na putu ka tituli, jednoj od tri koliko se nalazi u njihovim vitrinama. Trebalo je preko 90 godina da se ove dve ekipe ponovo susretnu (Kil slavio sa 3:1 u Cvajti 2017. godine), da bi poslednji duel pripao Rodama, koje su u prvom delu sezone slavile sa 3:1 na svom stadionu.

Oba tima imaju određenih kadrovskih problema. Sebastijan Ernst odrađuje suspenziju, Lejtl ne može da računa ni na Pola Segvina, dok je sa druge strane Fin Bartels sakupio žute kartone. Njega će u postavi Kila zameniti Džošua Mes, koji je pet puta stajao na crtu Firtu u drugoj diviziji i tim prilikom postigao čak četiri pogotka.

Trener Grojtera Stefan Lejtl je u superlativima govorio o predstojećem protivniku.

"Holštajn Kil je i u petom kolu bio jedan od najtežih protivnika, pa je jasno da je to još uvek. Jako težak zadatak je pred nama, igramo protiv tima koji igra veoma ubedljivo i smireno. Bez sumnje je jedan od najboljih u ligi".

Njegov kolega sa klupe najnepoželjnijeg gosta u ligi ističe da je pred Kliom ekipa koja igra najbolji fudbal u ligi.

"Duel timova koji su u prethodnoj 21 rundi pokazali da su sa pravom pri samom vrhu. Igraćemo protiv tima koji prema mom mišljenju igra najbolji fudbal u ligi. Sve će zavisiti od naše mogućnosti da igramo i razvijemo određenu agresivnost. Biće to atraktivna utakmica za gledaoce".

CVAJTA - 22. KOLO

Petak

Braunšvajg - Regenzburg 2:0 (0:0)

/Nikolau 58, Prošvic 66/

Aue - Bohum 1:0 (1:0)

/Busman 29/

Subota

Paderborn - Sandhauzen 2:1 (1:1)

/Srbeni 36, Antvi-Ađej 74 - Halimi 15/

Osnabrik - Hajdenhajm 1:2 (0:1)

/Santos 88 - Klajndinst 42, Husing 50/ć

Sankt Pauli - Darmštat 3:2 (1:0)

/Burgštaler 26, 82, Marmuš 62 - Skarke 64, Dursun 66/

Nedelja

Fortuna Dizeldorf - Hanover 3:2 (1:1)

/Henings 28 p, Klaus 52, Apelkamp 76 - Mulslija 37, Gudra 79/

Karlsrue - Nirnberg 0:1 (0:0)

/Deli 90/

Vircburger - Hamburger 3:2 (2:0)

/Hašek 19, Daglas 30, Sonthajmer 54 - Dudžijak 72, Vud 89/

Ponedeljak

20.30: (2,60) Grojter (3,30) Holštajn Kil (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

grojter firtHolštajn KilBranimir HrgotaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara