Reprezentativci Srbije (Reuters)
Reprezentativci Srbije (Reuters)

Najslabiji plasman Srbije: Antić 23, Krstajić 23, Piksi 29. na svetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 00:35

Iza Orlova samo Katar, Kanada i Vels

Sanjala je Srbija velike snove u Kataru. Nadala se istorijskom drugom krugu Mundijala koji nije videla još od 1998. i generacije koju je selektor Dragan Stojković predvodio sa kapitenskom trakom oko ruke. Balon euforije je pukao, a Orlovi se vraćaju sa planetarne smotre kao vlasnici najgoreg plasmana otkako je Srbija samostalna država.

Zvanično, Srbija je tek 29. od 32. reprezentacije koje su se pojavile u Kataru. Kao i u grupnoj fazi, osnovno merilo su bodovi, a zatim gol razlika, a oni kažu da su Piksijevi izabranici namašili samo Katar, Kanadu i Vels. Domaćin šampionata i Kanađni su jedine dve reprezentacije bez bodova, Velšani su osvojili jedan koliko i Srbija, ali su takmičenje okončali sa gol razlikom minus tri. Tadić, Mitrović i drugovi su primili tri gola više nego što su postigli. Jedan bod osvojili su još samo Danci (gol razlika minus dva), a sve ostale selekcije sakupile su tri ili više bodova.

Izabrane vesti

Paradoks je u tome što je Srbija okončala grupnu fazu sa statistički najubojitijim napadom (pet pogodaka), ali su igra u defanzivi i osam primljenih pogodaka kumovali kako (pre)ranom ispadanju, tako i nezapamćeno lošem plasmanu.

Vrlo sličan sastav grupe Srbija je imala i pre četiri godine u Rusiji, kada joj je pobeda protiv Kostarike (1:0), te porazi od Švajcarske (2:1) i Brazila (2:0) doneli 23. mesto na svetu. Tada Srbija nije bila napadački potentna kao danas, ali je defanziva ipak znatno manje grešila.

Reprezentacija koja je 2010. godine igrala pod komandom Radomira Antića, koja je posle poraza od Gane (1:0), razgalila naciju nemačkim skalpom (1:0), ali onda poklekla u odlučujućem meču sa Australijom (2:1), takođe je Mundijal u Južnoj Africi okončala kao 23.

Dakle, tresla se gora, rodilo se razočaranje koje je možda i nagovešteno posle ispuštenih 3:1 protiv Kameruna.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara