Najveći Baharov problem - Srđan Mijailović

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 10:24

Forma iskusnog univerzalca u velikom padu posle premešataja na neprirodnu poziciju

Godine prolaze, menjaju se izgledi, fizionomije i ambicije Crvene zvezde, ali neki problemi traju. Kada je srpski šampion bio na aparatima, tamo u trenerskoj eri Slaviše Stojanovića, morao je da se dovija i ulogu desnog beka da u ruke Nejcu Pečniku posle povrede Marka Petkovića.

Postojala je potom era Filipa Žuleta Stojkovića, fino je Marko Gobeljić pokrivao tu poziciju dok nije otišao u dekadenciju. Pokušavali su sa brojnima u Ljutice Bogdana, nadali su se u iskustvo Kristijana Pičinija i kvalitet Aleksa Viga, ali je dolaskom Baraka Bahara sistem igre promenjen. Uloga vingbeka poverena je Osmanu Bukariju, iako se znalo da reprezentativac Gane ne ferma previše defanzivne zadatke, niti ima potrebnu taktičku disciplinu. SOS poziv pogodio je u srce Miloša Degeneka, koji je kao Barakov bik pokupio pinkle u Americi i počeo treći mandat u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Trebalo je reprezentativac Australije da bude taj desni bek ili desni spoljni za mečeve Lige šampiona, ali je posle kiksa na Voždovcu, bez velikog objašnjenja, sklonjen iz ozbiljne rotacije.

Do tada forma Srđana Mijailovića imala je uzlaznu liniju. Dobio je Barak Bahar sa iskusnim univerzalcem šta je hteo u poslednjoj liniji. Agresivnost i pas, ali je potom počeo da ga “šalta” sa jedne na drugu poziciju i dobio problem.

Kako bi pojačao bedem u mečevima sa jačim rivalima Barak Bahar se odlučio da u mečevima Lige šampiona koristi Srđana Mijailovića kao desnog defanzivca. Na borbu i agresiju uspevao je bivši fudbaler Čukaričkog da sakrije pojedine slabosti, uvek bude jedan od najratobornijih u timu srpskog šampiona. Ali je opšti utisak da se Barak Bahar prekombinovao sa Srđanom Mijailovićem, naneo štetu i timu, kao i samom igraču.

Forma Srđana Mijailovića je u značajnom padu. Videlo se u Lajpcigu po nekim kretanjima da se ne snalazi u neprirodnom okruženju, pa je tako ostavio preveliki prostor Raumu kod prvog pogotka. Mada je to greška kompletnog tima i pokazna vežba lošeg branjenja.

Od početka sezone ljubimac Roberta Prosinečkog odigrao je 14 utakmica u svim takmičenjima, na četiri različite pozicije. Najviše kao štoper gde je i najbolje izgledao, ali ne tako ubedljivo kao NA letošnjim pripremama. Čak je u Lajpcigu završio meč sa drugačijim zahtevima i izgledao mnogo bolje.

Jedan od zadataka Baraka Bahara do revanša sa Lajpcigom je rešavanja problema na desnom boku. Ima on tu raznih opcija. Počev od davanja šanse Degeneku i možda najboljeg rešenja: Da na poziciji desnog beka ili desnog spoljnjeg igra desni bek. Govorimo o mladom Kosti Nedeljkoviću.


tagovi

Srđan MijailovićBarak BaharKosta Nedeljković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara