Najveći talenat Makedonije završio kod Berluskonija i Galijanija, Boban rekao: Šefe, uzimajte!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 15:52

Momak kojeg porede sa Sergejem Milinković Savićem potpisao za Moncu

Rastu i dalje talenti na Balkanu samo ih treba videti pre ostalih.

Talentovani Makedonac Luka Stankovski (18) od narednog leta će zadužiti opremu italijanskog drugoligaša Monce koji tada možda već bude i prvoligaš. Stankovski do tada ostaje kao pozajmljen igrač u svom matičnom klubu Rabotničkom iz Skoplja koji je za njegov transfer od Monce dobio 1.000.000 evra i bonuse.

Izabrane vesti

Mladi Makedonac igra kao centralni i ofanzivni vezni, a zbog visine od 190 centimetara i izuzetnih tehničkih sposobnosti ga porede sa Sergejem Milinkovićem Savićem. Za Rabotnički je do sada na 17 mečeva dao sedam golova i upisao dve asistencije. Član je omladinske reprezentacije Makedonije, ali bi narednog leta mogao da zaigra i za A tim na Evropskom prvenstvu.

Otkako se pojavio u makedonskim mlađim selekcijama, skauti ozbiljnih klubova i agenti su alarmirani da u Makedoniji raste talentovan fudbaler kakav nije viđen godinama. Prvi su za Stankovskog interesovanje pokazali zagrebački Dinamo i Fenerbahče, potom su se zakačili i Napoli, Porto, neki španski i belgijski klubovi, ali je igrač mimo svih očekivanja završio u italijanskom drugoligašu Monci.

Međutim, nije to baš puka slučajnost.

Poznato je da je Moncu kao vlasnik preuzeo Silvio Berluskoni a da operativom kluba rukovodi Adrijano Galijani. Nekadašnji tandem iz Milana je ekspresno Moncu doveo u Seriju B, a na dobrom su putu da već ove sezone izbore istorijski plasman u Seriju A. Uložili su značajna sredstva, doveli neka zvučna imena, ali i zanimljive mlade talente. Stankovskog su dobili zahvaljujući još jednoj Milanovoj legendi Zvonimiru Bobanu.

Prema pisanju italijanskih medija otac mladog Luke Stankovskog je pozvao telefonom Bobana i pitao ga šta je najbolje za karijeru njegovog deteta u moru menadžerskih ponuda i obećanja. Pragmatični Hrvat je zatražio vremena da pogleda snimke mladog igrača i shvatio da je reč o ogromnom talentu. Pozvao je Galijanija i rekao mu: ’Šefe, moraš da vidiš ovog malog’. Iskusnom fudbalskom vuku nije dugo trebalo da prepozna ono što je i Boban. Brzo su završili transfer.

Igrač će se na leto priključiti ekipi u kojoj igraju poznata imena poput Kevina Prinsa Boatenga, Marija Balotelija ili Gabrijela Palete ali i neki iskusni i pouzdani prvoligaški igrači poput Marka Dalesandra, Antonija Barile, Federika Ričija, Matea Skocarele... Tu su i mladi talenti poput Davidea Fratezija, Karlosa Augusta, Lorenca Pirole... Prošle zime su za hrvatskog napadača Mirka Marića platili 4.500.000 evra Osijeku i po kvalitetu je to više prvoligaška nego drugoligaška ekipa. A Stankovski bi mogao bude zlatna koka.

Inače, Rabotnički je poznat kao klub koji lansira najveće talente makedonskog fudbala. Iz njega su krenuli i aktuelni Napolijev vezista Eljif Elmas, nekadašnji Zvezdin igrač Danijel Avramovski, Đoko Zajkov koji je prešao u Ren, golman Stole Dimitrievski koji je otišao u Granadu, a letos je mladi napadač David Toševski prešao u Rostov za 1.000.000 evra.



tagovi

FK RabotničkiMoncaLuka StankovskiAdrijano GalijaniZvonimir Boban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara