Florijan Virc (Reuters)
Florijan Virc (Reuters)

Najveći talenat nemačkog fudbala u Leverkuzenu do 2027. godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 17:15

Florijan Virc drugi put za tek nešto više od godinu dana produžio ugovor sa Farmaceutima, Transfermarkt tvrdi nije ubačena otkupna klauzula

Tek nešto više od godinu dana prošlo je otkako je Florijan Virc (19) parafirao dugogodišnji ugovor sa Bajer Leverkuzenom do 2026. godine, eto novog potpisa. Najveći talenat nemačkog fudbala i momak iz vrha liste evropskih potencijala, osvežio je postojeću saradnju novom do 2027. Sigurno zbog povećanja plate, a spekuliše se i zbog ubacivanja otkupne klauzule prihvatljive za mnoge evropske gigante koji ga pomno prate, mada specijalizovani Transfermarkt tvrdi da ona ne postoji u ugovoru.

Bajern ga je već kontaktirao septembra prošle godine i moguće da bi ga Bavarci ovog leta nastavili da ga šarmiraju da sredinom marta supertalenat iz Puhajma nije pokidao prednje ukrštene ligamente u bundesligaškoj utakmici protiv Kelna. Odmah je bilo jasno da se Vircu smeši propuštanje početka takmičarske 2022/23. Od brzine oporavka, ali povratka u takmičarski ritam i broja utakmica u novoj sezoni, zavisiće odluka Hansija Flika da li će ga voditi na Mundijal u Kataru. Za sada je putovanje vrlo upitno.

Izabrane vesti

Velika stvar za Leverkuzen koji je blindirao momka tržišne vrednosti 70.000.000 evra za kojeg se u budućnosti očekuje da nadmaši Kaija Haverca kao rekordnu prodaju Apsirindžija (80.000.000 evra) i potencijalno donese klubu devetocifreno obeštećenje.

"Produžetak ugovora je rezultat mnogih konstruktivnih sastanaka poslednjih nedelja. Jednom od najboljih nemačkih igrača u predstojećoj deceniji pokazali smo važnu perspektivu - da gradimo sjajan tim koji Florijanove kvalitete stavlja u prvi plan", rekao je odlazeći sportski direktor, legendari Rudi Feler i nastavio:"Florijan zna da ćemo u narednim godinama biti konkurentni i napadati (trofeje) domaćoj i internacionalnoj sceni i da će on biti važan deo toga. Radujem se što ću još dugo godina gledati ovog dečaka u dresu Leverkuzena."

Sa pomenutom tržišnom vrednošću, Virc kao tinejdžer spada među 25 najvrednijih fudbalera planete. Zbog čega, pokazuje i učinak iz prošle sezone u kojoj je pre povrede postigao deset i namestio 14 golova na zbirno 30 mečeva Bundeslige i Lige Evrope.

“Sa moje tačke gledišta, napredak i razvoj u protekle dve godine bili su zadivljujući i za mene svakako nepredvidivi. Za to moram da se zahvalim saigračima sa kojima mi je neverovatno zabavno. Zbog njih se ovde osećam prijatno i napredujem", reklo je Bajerovo čudo od deteta.

Kakav je posao odradio sportski sektor Farmaceuta krajem januara 2020. godine najbolje pokazuje činjenica da je Virc za samo 200.000 evra bukvalno ukraden iz U-17 selekcije Kelna. Ako ga u budućnosti zaobiđu povrede poput ove od koje se trenutno oporavlja, eto Virca kroz par godina u ulozi lidera Pancer divizije i nekog od evropskih velikana.



tagovi

Florijan VircBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara