Adil Aušiš (©AFP)
Adil Aušiš (©AFP)

Najveći talenat Pari Sen Žermena je otišao i to nije ništa čudno

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.06.20. | 21:37

Nastavio je niz odbeglih sinova

Po ko zna koji put u poslednjih desetak godina, najtalentovaniji maldi igrač iz omladinskog pogona je napustio Pari Sen Žermen. Ovoga puta je u pitanju Adil Aušiš (17), omladinski reprezentativac Francuske.

Ofanzivni vezista važi za ubedljivo najtalentovanijeg igrača svoje generacije u Parizu i jednog od najtalentovanijih u Evropi. Ipak, odbio je ponudu za novi ugovor i sačekaće 30. jun da mu istekne aktuelni kako bi kao slobodan igrač potpisao za neki drugi klub. A to je skoro sigurno Sent Etjen sa kojim trenira poslednjih dana i u kojem je danas prošao lekarske preglede. Čeka se samo zvaničan istek ugovor u Parizu, pa da potpiše dugoročni ugovor sa desetostrukim šampionom Francuske. Sent Etjen će mladom vezisti samo za potpis ugovora isplatiti bonus od 4.000.000 evra.

Izabrane vesti

Aušiš je nastavio niz talentovanih fudbalera koji su prošli kroz omladinski pogon pariških Svetaca ali nisu želeli da ostanu u klubu i odlazili su kada bi im ugovori istekli. Najpoznatiji primeri su Musa Dembele koji sada blista u Lionu, Bajernovo krilo Kingsli Koman, Arsenalov vezista Mateo Genduzi... A usled nedostatka prave šanse i male minutaže u jakoj konkurenciji, Pari Sen Žermen su svojevoljno napuštali i Musa Dijabi (Bajer Leverkuzen), Džonatan Ikone (Lil), Kristofer Nkunku (Lajpcig)... Očekuje se da njihovim stopama ovog leta krene i mladi defanzivac Tangi Kuasi kojeg žele Milan i Lajpcig i kojem takođe ističe ugovor. 


tagovi

Adil Aušiš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara