Najveći trejd u istoriji fudbala? Barsa, Inter i Juve razgovaraju o razmeni desetak igrača

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.05.20. | 10:14

Mnogo kombinacija u opticaju jer nema više toliko para kao ranije

Očigedno je da u fudbalu ovog leta neće biti para kao ranije zbog krize koju je izazvala pandemija korona virusa. Čak i najveći klubovi će morati da privrnu slavinu. Što ne znači da nemaju velike planove na letnjoj pijaci već samo moraju da se okrenu nekim drugim rešenjima poput razmena igrača ili pozajmica.

U NBA ligi prelazni rokovi funkcionišu po principu trejdova, a nešto slično bi ovog leta mogli da vidimo u trouglu Barselona – Inter – Juventus. Sva tri kluba su spremna na razmene igrače, a u tom trouglu bi moglo da bude razmenjeno čak njih desetak.

Izabrane vesti

Pođimo od inicijatora svih pregovora. Barselona već dugo radi na ostvarenju dve velike želje: Lautara Martineza iz Intera i Miralema Pjanića iz Juventusa. Kako javljaju izvori iz obe zemlje, Barsa ima dogovor sa igračima oko njihovih uslova i ugovora. Potrebno je samo da pronađe zajednički jezik sa klubovima. Lautarova klauzula je 111.000.000 evra i Barsa to ne može da plati. Pogotovo u ovoj situaciji. Katalonci su spremni da plate duplo manje novca i da pošalju dvojicu igrača u suprotnom smeru. Međutim, problem je što se ne zna koja su to dvojica. Inter je svestan da ne može da očekuje 111.000.000 evra u novčanom delu i pristaje da uzme neke igrače iz Katalonije.

Barsa je spremna da u ponudu uključi Artura Vidala, Ivana Rakitića, Nelsona Semeda, Žan Klera Todiboa, Žuniora Firpa, Emersona Rojala, možda čak i Samuela Umtitija. Od svih njih, Inter bi najradije uzeo Semeda, a odranije je želeo Vidala. Problem je što dva kluba ne mogu da se dogovore oko vrednosti pomenutih igrača koje Barsa smatra mnogo vrednijim nego Inter. Italijani bi makar 80.000.000 evra i igrače, Barsa bi da prođe sa oko 50.000.000 evra u novčanom delu.

Kako god, Semedo sigurno napušta Kataloniju pošto su pukli pregovori oko novog ugovora, a aktuelni mu ističe 2022. godine. Barsa do 30. juna mora da prihoduje 70.000.000 evra od prodaja igrača kako bi ispoštovala finansijski fer-plej. Zato je Semedu određena cena od 40.000.000 evra. Amoritizacija njegovog ranijeg transfera u Barsu iznosi 12.000.000 evra za ovu godinu i sve preko te sume što klub zaradi od njegove prodaje ide na popunjavanje one rupe od 70.000.000 evra. Ipak, Barsa je spremna da Semedu spusti cenu u sklopu transfera za Lautara Martineza. Inter je zagrejan za Portugalca, ali ostaje da se vidi ko je taj drugi igrač i po kojoj vrednosti bi ga Inter prihvatio u sklopu Lautarovog transfera.

Međutim, tu možda neće biti kraj pregovorima Barse i Intera. Danas su katalonski mediji lansirali vest da Barsa želi i Milana Škrinijara koji košta oko 70.000.000 era. Naravno, Barsa ne može ni to da plati i spremna je da ponudi Umtitija i još nekog igrača ili novac u zamenu. Na kraju, Inter je taj koji bira i želeće da izvuče što je moguće više.

Istovremeno, traju Barsini pregovori sa Juventusom oko Pjanića. Oba kluba su bila spremna na klasičnu trampu u kojoj bi Bosanac prešao na Kamp Nou, a u suprotnom smeru bi otišao Artur. Međutim, Brazilac je odbio transfer u Juve i sada se traži neki drugi model. Barsa nudi Rakitića za kojeg se Juve ranije interesovao, ali i neke druge igrače koji Inter odbija u sklopu transfera za Lautara. U pitanju su Todibo, Žunior Firpo

Pored Pjanića, Barselona se interesuje za još neke igrače Juventusa. Ako ne uspe u nameri da dovede Škrinijara iz Intera, pokušaće da dovede De Lihta koji joj je davnašnja želja, ali joj ga je Juve preoteo letos. Holanđanin se nije baš najbolje uklopio u Torinu i mogao bi posle godinu dana da se pokaje i ipak završi u Kataloniji. Takođe, Barsi je interesantan i univerzalni bek Matija de Šiljo koji nije u prvom planu kod Sarija, a bio bi solidna zamena za Semeda.

Gomila imena je u opticaju za razmenu u trouglu Barselona – Inter – Juventus. Očigledno je da ni takvi velikani nemaju para za prelazni rok kao prethodnih godina i pokušavaju da smisle rešenja o razmenama koje bi svima odgovarale. Sigurno je da ovo leto na fudbalskoj pijaci neće izgledati onako kao što smo navikli prethodnih.

(FOTO: reuters)


tagovi

Nelson SemedoLautaro MartinezMiralem Pjanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara