Valensija neće kupiti kapitena Rome jer joj je skup

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.05.20. | 14:47

Iako se njemu ostaje

Valensija neće otkupiti Rominog bivšeg kapitena Alesandra Florencija.

Italijanski univerzalac koji igra kao desni bek ili u veznom redu je zimus stigao iz Rima na Mestalju. Tada je dogovorena pozajmica do kraja sezone s opcijom da Slepi miševi otkupe Florencija za sumu između 12.000.000 i 15.000.000 evra, ali ta opcija o otkupu neće biti aktivirana.

Izabrane vesti

Florenci je od dolaska u Valensiju odigrao pet mečeva u svim takmičenjima i ostavio je solidan utisak. Valensija nije nezadovoljna kako se on uklopio u tim, ali je zbog situacije sa korona virusom i očekivanim finansijskim gubicima ipak odlučila da joj je Italijan preksup. Pogotovo što on ima i visoku platu za budžet španskog kluba.

Interesantno je da se igrač i dalje nada da će ostati na Mestalji iako je dete Rome i skoro celu karijeru je proveo u rimskom klubu sa izuzetkom pozajmica u Krotoneu i Valensiji.
„Nedostaje mi Rim iz mnogo razloga, ali da me sada pitate da li želim sutra da se vratim, odgovor bi bio – ne! Želim da ovo iskutsvo u Valensiji odradim do kraja. Otvoren sam za ostanak u Valensiji. Pozajmica mi traje do 30. juna ali videćemo da li će FIFA da produži rok“, rekao je Florenci.

Florenci je ponikao u Romi i nastavio je tradiciju kapitena koji su ponikli u klubu poput Frančeska Totija i Danijelea de Rosija, ali je kod trenera Fonseke izgubio mesto u timu na početku ove sezone i bio je nezadovoljan statusom. S obzirom da je platom od 3.000.000 evra po sezoni (bruto 5.800.000) jedan od najplaćenijih igrača u klubu, Roma je želela da rastereti budžet i da ne plaća velike pare za rezervistu pa je jedva dočekala da ga pozajmi Valensiji zimus.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara