Nani (@Reuters)
Nani (@Reuters)

Nani napada Kolumbus, Galaksi se hvata za slamku

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 23:34

Orlando želi da nastavi dobru seriju sa nekadašnjim portugalskim asom. Tim sa Floride bez povređenog Žoaa Mutinja. Ekipa Iz Los Anđelesa živnula posle smene Argentinca Skelota

Naredne noći igraju se pet utakmica u MLS ligi. Uskoro kreće i plej-of, a većina ekipa bore se za što bolju startnu poziciju pred doigravanje. Na Floridi Orlando dočekuje Kolumbus (01.30) u derbiju Istočne konferencije. Oba tima imaju po 38 bodova i u igri su za čelnu poziciju jer Filadelfija beži samo šest bodova, a ima i utakmicu više.

Prva zvezda Orlanda je nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda Nani. On je postigao ove sezone sedam golova, dva manje od prvog strelca tima Krisa Milera. Još jedan Portugalac u redovima tima iz Florida, Žoao Mutinjo neće igrati zbog povrede prepone. Koleno muči Doma Dvajera i on ne može da pomogne saigračima protiv Kolumbusa. Gosti imaju u svojim redovima drugog strelca šampionata Gjasija Zardesa, koji je 12 puta zatresao mrežu ove sezone. Orlando ima tri pobede u nizu protiv Kolumbusa.

Izabrane vesti

Minesota je u odličnoj formi, vezala je šest utakmica bez poraza. Pred poslednji rok za licenciranje novih igrača ekipa iz Mineapolisa je dovela trojicu novih igrača – Sema Gledla, Fostera Langsdorfa i Kevina Partidua. Domaćin ima problem sa povredama. Van tima su Tajler Miler, Luis Amarila, Hasani Dotson, Ike Opara, Ozi Alonso i Džejkori Hajs. Čikago je bez trijumfa četiri kola, ali i dalje ima šanse da se nađe u plej-ofu. Dugo za Fajer ne igra nekadašnji fudbaler Čukaričkog Luka Stojanović zbog povrede kolena.

Najveće razočaranje sezone je Los Anđeles Galaksi. Posle poraza (2:5) od Portlanda prošle nedelje smenjen je argentinski stručnjak Giljermo Baros Skeloto. Privremeni trener je Dominik Kinir. On je debitovao na klupi pobedom protiv Solt Lejk Sitija. Ekipa iz Grada anđela ima i dalje teoretske šanse da se dokopa plej-ofa, a za to je potrebna pobeda protiv odličnog Sijetla (05.00). Američki mediji pišu da bi na klupi Galaksija mogao da se nađe Irac Robi Kin, nekada vedeta tima iz Los Anđelesa.

Nekadašnji igrač Totenhema je bio pomoćnik u reprezentaciji Republike Irske i u Midlzborou, a kao glavni trener vodio je indijski ATK. Za domaćina neizvesno je igranje Danila Akoste, Havijera Ernandeza Čičarita i Džonatana dos Santosa,. Sijetl se bori sa Portlandom i Sporting iz Kanzasa za prvo mesto na Zapadu pred plej-of. Iako ima dobre rezultate, trener Brajan Šmetcer još nije produžio ugovor s klubom koji mu ističe na kraju godine.

MLS

Četvrtak

01.30: (1,97) Orlando (3,50) Kolumbus (3,90)

02.00: (2,30) Minesota (3,45) Čikago (3,05)

02.30: (2,30) Nešvil (3,25) Dalas (3,20)

04.00: (2,15) Portland (3,45) Kolorado (3,35)

05.00: (3,60) Los Anđeles Galaksi (3,50) Sijetl (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SADMLSMLS ligaOrlando SitiKolumbus KruLos Anđeles GalaksiSijetl SaundersNešvilDalas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara