Argentinos (©Reuters)
Argentinos (©Reuters)

Napad Argentinosa samleo Rosario (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 03:31

Ubedljiva pobeda Juniorsa – 3:0

Domaći teren je „majka“ za Argentinos juniors. Stadion koji zvanično nosi naziv „Dijego Armando Maradona“ i dalje je poznat po nadimku La Paternal, po ulici u kojoj se nalazi. Ali, ono što je bitnije, pravi je strah i trepet za goste.

Argentinos Juniors je nastavio pobedničku seriju u svom domu. Večeras je srušen Rosario Sentral i to – peške. Rutinskih 3:0 za domaćina, koji je ostao u borbi za prvo mesto Grupe A Liga kupa Argentine.

Izabrane vesti

Bila je ovo sedma uzastopna pobeda „juniora“ na svom terenu, na kojem ne znaju za poraz od novembra prošle godine. A, nijedan od tih rivala nije prošao sa manje od dva komada u mreži.

Rosario nije imao rešenje za napadačku liniju Argentinosa. Dva gola postigao je Maksimilijano Romero, dok se u strelce upisao i Lusijano Gondou.

Sve dileme oko pobednika rešene su u prvom poluvremenu, jer je domaći sastav tada imao dva gola prednosti. Ni povreda startnog štopera Prijeta nije uticala na Juniorse, on je zadobio jak udarac u glavu, pa je morao već u 8. minutu van igre. Ali, kada je u 21. minutu Romero prvi put pogodio mrežu Rosarija, sve je išlo kao podmazano za Argentinose.

A, sada su na redu dva gostovanja za Juniorse, idu na noge Velezu i Institutu, tu će se videti jesu li samo domaćinska ekipa ili kalibar za neke veće domete.

LIGA KUP ARGENTINE – 11. KOLO

Ponedeljak

Banfild – Taljeres 0:0

Estudijantes – Boka Juniors prekinuto

Utorak

Union Santa Fe - Sentral Kordoba 2:2 (2:1)

/Orsini 21, Luna Dijale 41 - Monzon 16, Viganoni 90/

Sreda

Argentinos Juniors - Rosario Sentral 3:0 (2:0)

/Romero 21, 51, Gondou 41p/



tagovi

Argentinos JuniorsRosario Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara