Miloš Džugurdić nije iskoristio jedanaesterac na gostovanju Vojvodini (© Star sport)
Miloš Džugurdić nije iskoristio jedanaesterac na gostovanju Vojvodini (© Star sport)

Napadača ima, golova nema: Napredak mesecima u ofanzivnoj krizi

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 13:55

Uprkos angažovanju novajlija, mada bi za neke trebalo imati strpljenja

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Po peti put viđeno u Mozzart Bet Super ligi – Napredak i Voždovac su odigrali meč bez golova. Zmajevi su nastavili dobru tradiciju u sudaru sa Čarapanima, dok je domaćin odigrao deveti meč zaredom u šampionatu u kojem nije tresao mrežu!

Izabrane vesti

Crna serija Napretka traje od završnice prošlog prvenstva. Kruševački klub je poslednji pogodak postigao u završnoj sekundi preliminarne faze. Imali su Crveni lane u svojim redovima, za razliku od trenutnog sastava, čak trojicu klasičnih napadača: Alena Melunovića, koji je napravio zavidnu inostranu karijeru i bio jedan od ključnih igrača za opstanak u pretprošloj sezoni, Petra Kunića, tek na trenutke sposobnog da pokaže kvalitet dostojan najvišeg ranga i Marka Bačanina, zlatnog džokera Milana Đuričića pre dve godine.

Niko se u Napretku, u sedam mečeva plej-ofa, nije upisao u listu strelaca. Ekipa se tad očigledno zadovoljila obezbeđenim opstankom, prinudna promena trenera na zimu (bolesnog Milana Đuričića zamenio Ivan Stefanović) poremetila je atmosferu unutar tima, koju kasnije nije uspeo da vrati ni Zoran Milinković, a mnogim igračima, posebno iskusnijim, koji su tokom većeg dela sezone bili nosioci igre, isticao je ugovor, pa je pad motiva delom posledica i te činjenice.

Stigao je pod Bagdalu prvog dana juna odlični strateg Dušan Đorđević, s idejom, njegovom i klupskom, da ubrza, podmladi ekipu i vrati joj elan i ambiciju. Izgledao je Napredak daleko bolje na dve početne utakmice u sezoni nego u razigravanju, defanziva je uspela da se namesti i već sad izgleda pristojno skockano, ali Kruševljani, i pored mnogo većeg broja šansi, i dalje ne rešavaju enigmu – zatresti mrežu rivala.

Govorio je Đorđević više puta da se Napredak „nameštao“ u hodu, da je klub napustilo deset igrača i da kašnjenje s dolascima nosi rizik od dužeg traženja forme, a ono je bilo najprisutnije baš u ofanzivnim linijama. Bojan Čečarić je jedini od novopridošlih napadača prošao kompletne pripreme. Moraće u Napretku još uvek da budu strpljivi sa Petrom Mićinom, tek je nekoliko treninga odradio s ekipom, ali i Markom Šarićem, koji je prošao nedelju dana više rada s timom i čiji kvalitet je bio primetan po ulasku sa klupe na Karađorđu, ali protiv Voždovca je bilo jasnije da još uvek nije spreman da bude jedan od nosilaca u ofanzivi. Kada svemu tome dodamo da Napredak na krilima ima još Đorđa Jovanovića i Srđana Kočića, koji već mesecima traže formu, a u špicu napada Miloša Džugurdića, koji je na zalasku karijere, jasno je da je Đorđeviću potrebno još novih lica u tim linijama tima, na čemu i potencira.

Zanimljivo, bar prema njegovim najavima, šef struke bi se pre odlučio za dolazak dvojice krilnih napadača nego centralnog, mada je prelazni rok pogodno tlo za obrte i kompromise, a ne bi trebalo isključiti polivalentnost nekih fudbalera, poput Čečarića, na čijem dolasku je Đorđević insistirao. Napretku su, čini se, preko potrebna još neka rešenja u ofanzivi, posebno ako Mićinu bude poverena uloga u veznom redu, za ostvarivanje barem primarne ambicije kluba (plasman u plej-of), ne pričajući o onim neskrivenim, ali potajnim evropskim, o kojima se u Kruševcu godinama, ali danas sve češće šuška...





tagovi

Napredak KruševacDušan ĐorđevićMozzart Bet SuperligaPetar MićinBojan ČečarićMiloš Džugurdić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara