Napadači Serije A na skeneru Luke Tonija: Kad Ronaldo proradi teško drugima, Milan dobar za Iguaina, Imobile je srećnik

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.09.18. | 18:21

"Ikardi mora da radi više za tim", kaže bivši napadač reprezentacije Italije

Kristijano Ronaldo, Mauro Ikardi, Gonzalo Iguain... Kakva imena. Igrači od kojih smo navikli da maltretiraju protivničke golmane i mreže. Ali, na početku ove sezone ne mogu da zatresu mrežu protivnika. Nijedan od njih nije dao gol na startu Serije A.

Zato je Gazeta delo Sport napravila intervju sa Lukom Tonijem kako bi im on pomogao da obrade ovaj pomalo čudan slučaj.

Izabrane vesti

Svi se pitaju - kada će Ronaldo proraditi? Ali i ostali...
"Ne bih se ja brinuo posle tri meča. Ronaldo, Iguain i Ikardi osećaju težinu u ovom momentu teškom po njih, zato što su to napadači koji su navikli da daju mnogo golova. Ali to će brzo proći".

Može li Toni da postigne 40 golova?
"Mislim da je ovde u Italiji 40 golova teška meta, ali daće mnogo golova. Malo mu treba i sreće, kao i da se definišu neki taktički sistemi. Juve svakako pobeđuje. Kada on krene da pogađa biće mnogo teško ostalim ekipama. Može da daje golove s obe noge, glavom, iz blizine, van šesnaesterca. Ima širok repertoar".

Iguain? I on se muči u Milanu...
"Idealan sistem za njega je 4-3-3. Kao kada je bio u Napoliju i bio je centralni napadač. Kada je Juventus menjao formaciju morao je da deli poziciju sa drugima. Igrao je više za tim. Mislim da je Milan dobra opcija za njega. Imaju dobru ekipu mladih igrača, mada su i dalje predaleko od Juventusa".

A šta je sa Ikardijem?
"On je jedan od najboljih na svetu u 11 metara. Spaleti pokušava da popravi njegov način igre. Mora više da pomaže ekipi, ali je uvek sjajan kada posle centaršuteva dobija lopte. I kada ima saigrače koji mogu da mu naprave poziciju".

Kaže Toni da je Ćiro Imobile srećnik.
"On ima Luisa Alberta, Sergeja Milinković Savića i Felipe Andersona. Igrače koji mogu da te dovedu u poziciju da daš gol. Kao što sam ja imao u Bajernu Franka Riberija. Uvek mi je pravio šanse. Arjen Roben je sa druge strane gledao da sam postigne gol".

Foto: Action images


tagovi

Luka ToniGonzalo IguainKristijano RonaldoMauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara