©Reuters
©Reuters

Napoli dva koraka od Svetskog prvenstva, De Laurentis odvojio 10.000.000 evra za premije

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 15:04

Susret sa Barselonom tek prvi stepenik na putu do Sjedinjenih Američkih Država

Revanš susret u okviru osmine finala Lige šampiona iz perspektive Napolija nosi znatno veći ulog od plasmana u narednu fazu s obzirom na to da samo pozitivan rezultat u gostima predstavlja preduslov da član Serije A ostane u trci za mesto na svetskom klupskom prvenstvu.

Novi format Svetskog klupskog prvenstva podrazumeva veći broj učesnika, međutim mesto na planetarnoj smotri će moći da obezbede samo po dva kluba iz države. Ograničen broj timova iz jedne fedetacije, uz činjenicu da je Inter već overio mesto na turniru, ostavlja prostor za samo još jedan klub sa Apeninskog poluostrva, a za preostalu kartu konkurenti su juventus i Napoli.

Izabrane vesti

S obzirom na to da se torinski klub ove sezone ne takmiči na evropskoj pozornici sudbina Italijana je u rukama Napolija koji moraju da nadoknade pet bodova zaostatka u poređenju sa Starom damom. Prvi korak za klub sa stadiona Dijego Armando Maradona je da eliminiše Barselonu, međutim uspeh protiv Katalonaca ne bi bio dovoljan, te je ekipi Frančeska Kalcone potrebno da potom u četvrtfinalnom dvomeču ostvari makad jednu pobedu ili dva remija.

Ukoliko Napoli ostvari zacrtani cilj i plasira se na planetarnu smotru inkasiraće oko 50.000.000 evra, ali i postati deo aktuelnog svetskog fudbalskog krema što je dodatna satisfakcija za sve u klubu. U kojoj meri je za Napoli važan izlazak na pomenutu pozornicu na najbolji način oslikava vest da je Aurelio de Laurentis izdvojio 10.000.000 evra za premije.

Nije tajna da je prvi čovek Napolija imao visoka očekivanja u Ligi šampiona i prethodne sezone kada je eliminaciju od Milana u četvrtfinalu shvatio kao razačaravajući rezultat, međutim da bi Napolitanci samo ponovili prošlosezonski plasman neophodno je da posle remija na svom terenu budu bolji od Barselone na strani. Eliminacija Katalonaca ipak predstavljala bi tek pretposlednji korak na putu do karte za takmičenje koje će se održati 2025. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i osmocifrene premije za igrače.


tagovi

Aurelio De LaurentisNapoliLiga šampionaSP za klubove

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara