Nikola Maksimović
Nikola Maksimović

Napoli je bolji, Milan srećniji: Maksimovićev penal spasio Rosonere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.07.20. | 23:49

Na kraju 2:2

Direktan okršaj za peto mesto na tabeli, suštinski doduše nebitno, jer je Napoli osvajanjem Kupa Italije već osigurao plasman u Ligu Evrope. Taj detalj, uz prazne tribine na San Paolu, oduzeli su mnogo derbiju 32. kola Serije A. Mnogo, ali ne sve, pošto je kvalitetnog fudbala bilo na pretek, a Napulje ostao neosvojiva tvrđava za Milan, koji na San Paolu nije slavio već 10 godina. Nije uspeo ni večeras, ali bi morao da bude zadovoljan, jer bismo mogli da raspravljamo o tome da li je zaslužio i ovaj jedan bod – 2:2.

Milan je naime do vođstva od 1:0 stigao iz prve šanse na utakmici, a i do konačnih 2:2 je došao u periodu kada je Napoli u potpunosti diktirao ritam igre. Što je u stvari slika koju smo gledali svih 90 minuta.

Izabrane vesti

Međutim, u uvodnim minutima Đanluiđi Donaruma je bio odličan među stativama – to se doduše kasnije promenilo – dok su gosti sa severa Italije šanse koristili maltene bez greške. Na kraju je odlučujuća bila greška Nikole Maksimovića – do tog trenutka igrao je fenomenalan meč i prvo Zlatan Ibrahimović, a posle Rafael Leao jedva da su se videli dobrim delom i zbog zasluga srpskog štopera – koji je zakasnio sa jednim startom na Đakoma Bonaventuru i tako dozvolio Frenku Kesiju da sa kreča pogodi za 2:2. Jeste Bonaventura i tražio kontakt, ali ne mogu Napolitanci da se žale na ovakvu sudijsku odluku.

Mogu da žale zbog toga što nisu umeli da potvrde da su kvalitetniji sastav od Rosonera. Jer objektivno jesu. I tačka. Samo što im je večeras i sreća okrenula leđa. A Donaruma spustio rampu u tih prvih 20 minuta kada je trebalo najaviti kakve su namere domaćima. Dva puta je Donaruma branio pokušaje Drisa Mertensa, nije pored njega mogao ni Hose Kaljehon i onda naravno: kazna za promašaje.

Ante Rebić je bio spretan, a Teo Ernandez nemilosrdan. Volejčina kao dokaz da je on ove sezone uz Donarumu definitivno bio najbolji igrač Milana. Zlatan Ibrahimović je ipak premalo igrao.

Taj Ernadezov gol je dakle promenio stanje na semaforu, ali nije mogao da promeni stanje na terenu. Napoli je prosto bolji tim i to se jasno videlo. I nije to mogao ni Donaruma večno da sakriva. Zameriće mu mnogi na reakciji kod prvog gola, i zaista je možda i mogao bolje da reaguje na taj udarac Lorenca Insinjea, ali bi odgovornost morao da podeli sa saigračima, jer zna se da se odbrambena linija u ovakvim slučajevima ne postavlja na petercu.Potom i druga lopta iza Donaruminih leđa, gol se piše Drisu Mertensu mada je njegov udarac zakačio jednog od Milanovih igrača i prevario golmana gostujućeg tima.


Posle ta dva primljena gola uvukla se neka nesigurnost i u Donarumine ruke, jeste sve vreme bio pod pritiskom, međutim, Milan se nekako provukao. Pitanje je da li i zasluženo, ali neće se ni u Napulju previše nasekirati zbog dva izgubljena boda. Njima je cilj Liga šampiona i revanš sa Barselonom. I sve ostalo treba posmatrati samo kao pripremu za taj meč.

SERIJA A – 32. KOLO

Subota

Lacio - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Alberto 33 - Raspadori 52, Kaputo 90+1/

Breša - Roma 0:3 (0:0)

/Facio 48, Kalinić 68, Zaniolo 74/

Juventus - Atalanta 2:2 (0:1)

/Ronaldo 55pen, 90pen - Zapata 16, Malinovski 81/

Nedelja

Đenova – SPAL 2:0 (1:0)

/Pandev 24, Šene 54/

Kaljari – Leće 0:0

Fjorentina – Verona 1:1 (0:1)

/Kutrone 90+6 - Faraoni 18/

Parma – Bolonja 2:2 (0:2)

/Kurtić 90+3, Inglese 90+5 - Danilo 3, Sorijano 16/

Udineze – Sampdorija 1:1 (1:1)

/Lazanja 37 – Kvaljarela 45+1, Bonacoli 84, Gabijadini 90+3/

Napoli – Milan 2:2 (1:1)

/Di Lorenco 34, Mertens 60 – Ernandez 20, Kesi 73/ 

Ponedeljak

21.45: (1,45) Inter (4,50) Torino (7,00)


Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara