Napoli panično juri špica, spremno je dvadesetak miliona za „tešku devetku“

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 16:05

Gatuzo očajnički traži napadača

Dris Mertens već duže vreme odugovlači sa potpisivanjem novog ugovora, Fernando Ljorente se nije najbolje snašao u ulozi rezerviste i već posle šest meseci najavljuje se njegov odlazak, a sve to nateralo je Napoli da krene u potragu za novim špicem koji će Arkadijušu Miliku biti konkurencija u napadu.

U tefteru sportskog direktora Đuntolija našla su se dva imena – Andrea Petanja (SPAL) i Žan Filip Mateta (Majnc). Napoli je već opipao puls SPAL-a pre nekoliko dana predlogom o pozajmici uz mogućnost otkupa, što je klub iz Ferare odbio, zahtevajući da otkup bude obavezan uz cenu od  25.000.000 evra. De Laurentis je sinoć dao zeleno svetlo za drugu ponudu i dostavio predlog od 21.000.000 plus bonuse u zavisnosti od učinka 24-godišnjeg Italijana. Na kraju, Petanja je dogovorio petogodišnji ugovor sa Napolijem vredan 1.800.000 po sezoni, ali je njegova želja da u klubu ostane do kraja sezone, te će Đuntoli pokušati da ga otkupi sada i ostavi u SPAL-u do leta, kako bi bivši igrač Milana i Atalante pokušao da pomogne klubu i zadrži ga u Seriji A.

Izabrane vesti

Ipak, neodlučnost uprave SPAL-a navela je klub iz Napulja da nastavi potragu i odigra na dve strane, flertovanjem sa Majncovim fudbalerom Žan Filip Matetom koji se konačno oporavio od povrede koja ga je sa terena sklonila gotovo čitavu sezonu.

 Sportski direktor nemačkog kluba Ruven Šreder kategorički negira pregovore.
„Nemamo direktan kontakt sa Napolijem. Uočili smo interesovanje raznih klubova, ali još jednom naglašavam da Mateta ima dugoročan ugovor i da nije na prodaju.“

S obzirom na to da je ostalo je još nekoliko dana do kraja prelaznog roka, Đuntoli zna šta mu je činiti.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara