Lorenco Insinje i Mario Rui (Reuters)
Lorenco Insinje i Mario Rui (Reuters)

Napoli prebacio pritisak na Milan: Penal, slobodnjak i kontra za osvajanje Bergama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 17:01

Ekipa sa juga Italije se posle trijumfa nad Atalantom izjednačila sa Rosonerima na 66 bodova

Ako ste sumnjali u Napolijeve šampionske ambicije, naročito posle poraza od Milana podno Vezuva pre mesec dana, vreme je da se ponovo zapitate... Klub sa juga Italije je namirisao da bi posle 30 i kusur godina mogao da završi sezonu kao najbolji na Apeninima i rešen je da se za "skudeto" nadmeće do poslednjeg kola. To je pokazao i osvajanjem Bergama u 31. kolu i rušenjem Atalante koja mu je, istina, ozbiljno pretila izjednačenjem u drugom poluvremenu - 1:3

Nisu izabranici Lućana Spaletija blistali na stadionu, Atleti Azuri di Italija, ali su prvo poluvreme iskoristili da steknu kapital od dva gola, ispostavilo se nedostižan za domaćina. Boginja jeste pokušala da se digne iz pepela u drugih 45 minuta, periodu u kojem je potpuno nadigrala protivnika, ali se Napoli i pored primljenog gola u 58. minutu odlično branio, sve dok nije pukla kontra u 81, koju je u overu pobede pretvorio Elif Elmas.

Izabrane vesti

Sa svojih pleća, Napolitanci su prebacili pritisak na Milanova. Sa trenutnih 66 bodova izjednačili su se sa Rosonerima koji sutra uveče protiv Bolonje imaju impertiv pobede u maltene poslednjoj, na papiru lakšoj utakmici pre završetka sezone.

Lorenco Insinje na kraju sezone napušta Italiju i seli se u MLS, ali ako titula u maju pripadne Napoliju, na listi najzaslužnijih, njegovo ime biće pri vrhu. Prvo je u 14. minutu pretvorio penal u vođstvo gostiju, da bi dvadesetak minuta kasnije genijalno izveo slobodnjak. I ne, nije to bio gol iz direktnog udarca, već rebus za odbranu Atalante i asistencija za Matea Politana koji je iz prve hvatao volej.

Da nisu stekli značajnu rezultatsku zalih do odlaska na odmor, pitanje je kako bi se Spaletijevi puleni proveli u nastavku. Atalanta je znatno češće boravila na polovini rivala, koji do gola Elmasa u završnici meča nije imala ni jedan jedini udarac u drugom delu. Pogodio je Đan Pjero Gasperini sa izmenama na poluvremenu - Žeremi Boga je bio jedan od najagilnijih igrača na terenu, a Aleksej Mirančuk je u 58. minutu sa golom spojio Martena De Rona. Boginja je smanjila zaostatak, u 76. minutu Boga primorao golmana Ospinu na akrobatsku intervenciju, ali su fudbaleri Napolija vrlo brzo odahnuli.

Kontru je odličnim dodavanjem za Irvina Lozana otvorio Kalidu Kulibali, kojeg nije mrzelo da sa šetoperske pozicije isprati čitavu akciju i istrči 80 metara. Meksikanac na kraju nije pustio loptu u njegove noge, već je pronašao još bolje rešenje u vidu Elmasa koji je poslao loptu kroz noge Huana Musoa.

Tada je bilo jasno da će Atalanta ostati na samo osam pobeda iz 17 utakmica u 2022. godini i da su suštinski potonule realne nade da bi do kraja sezone mogla da se nadmeće sa Juventusom za četvrtu poziciju i Ligu šampiona.

U isto vreme Udineze je bio nemilosrdan prema Kaljariju, a Friuli je video jednu od najboljih partija Zebreta ove sezone. Pet lopti u mreži ekipe sa Sardinije i to nakon što se njihova mreža prva zatresla - 5:1.

Nakon vodećeg gola Žoaa Pedra po isteku pola sata igre, domaćin je pao u golgeterski trans. Gol Bekaa šest minuta kasnije je pokrenuo lavinu u kojoj su bljesnuli Beto i Nauen Molina. Portugalski špic je postio čak devet utakmica zaredom, a danas se vratio het-trikom i sitgao do brojke od 11 prvenstvenih golova. Postao je tek treći Portugalac sa 10 ili više golova u jednoj sezoni Serije A i našao se u lepom društvu sa Kristijanom Ronaldom i Ruijem Koštom.

A šta tek reći o golu Moline? Poezija u pokretu oličena kroz lob sa 25 metara iz punog trka. Melem za oči.

SERIJA A - 31. KOLO

Subota

Specija - Venecija 1:0 (0:0)

/Đasi 90+3/

Lacio - Sasuolo 2:1 (1:0)

/Lacari 17, Milinković-Savić 51 - Traore 90+1/

Salernitana - Torino 0:1 (0:1)

/Beloti 18pen/

Nedelja

Fiorentina - Empoli 1:0 (0:0)

/Gonzalez 58/

Atalanta - Napoli 1:3 (0.2)

/De Ron 58 - Insinje 14, Politano 37, Elmas 81/

Udineze - Kaljari 5:1 (2:1)

/Bekao 38, Beto 45, 49, 73, Molina 59 - Pedro 32/

18.00: (4,40) Sampdorija (3,60) Roma (1,92)

20.45: (2,90) Juventus (3,20) Inter (2,70)

Ponedeljak

18.30: (1,95) Verona (3,50) Đenova (4,40)

20.45: (1,40) Milan (4,50) Bolonja (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

NapoliLorenco Insinje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara