Fabijan Ruiz (ⒸReuters)
Fabijan Ruiz (ⒸReuters)

Napoli prodaje Ruiza: Ne igra, a košta 50.000.000

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.12.20. | 11:19

Španac pred odlaskom

Dve i po godine prošle su od dolaska Fabijana Ruiza iz Betisa u Napoli. Ugovor mu važi još dve i po, ali kako stvari stoje, klub sa juga Italije mogao bi da napusti već ove zime.

U poslednjih pet utakmica samo jednom je bio starter, protiv Lacija u Rimu, a i tada nije ostavio zapažen utisak. Ne uspeva Španac da uhvati ritam i ispunjava zamisli Đenara Gatuza, pa se sve više piše o njegovom odlasku iz Napolija.

Izabrane vesti

Pregovori o novom ugovoru su prekinuti, piše Tutomerkato, što je signal za klubove koji bi da dovedu 24-godišnjeg ofanzivnog vezistu, a takvih nije malo. Navodno su zainteresovani španski velikani Barselona i Real Madrid, kao i Atletiko, ali i Pari Sen Žermen.

Ruiz je ove sezone upisao tek 12 nastupa u Seriji A i još šest u Ligi Evrope, ukupno 1.153 minuta, što je daleko manje nego ranijih godina. Ispod njegovog nivoa su i samo jedan gol i asistencija.

U Napoliju, ipak, ne žele tek tako da se odreknu nesporno kvalitetnog igrača. Poznat je Aurelio de Laurentis kao težak pregovarač, koji skupo prodaje, a ako Ruizova cena navodi se 50.000.000 evra. Za pomenute klubove ništa nedostižno, ali imajući u vidu finansijsku situaciju u svetu fudbala zbog korona virusa, moguće je da će Napolitanci morati da popuste.



tagovi

Aurelio De LaurentisFabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara