Maks Kilman i Robin Le Norman (AFP)
Maks Kilman i Robin Le Norman (AFP)

Napoli snimio zamene za Kima u Real Sosijedadu i Vulverhemptonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 10:31

Ali su oba štopera u koja se zagledao papreno skupa

Strašan posao napravio je Napoli prošlosezonskim dovođenjem Kim Min Džea iz Fenerbahčea. Korejac je za 18.000.000 evra zamenio već vremešnog Kalidua Kulibalija što je u Čelsi otišao za 38.000.000 evra. Kim je momentalno postao vrhovni zapovednik najbolje odbrane Serije A (Napoli primio samo 28 golova) pomogavši tako Azurima da se domognu titule čekane preko tri decenije. A uskoro će ga prodati minhenskom Bajernu za 50.000.000 evra koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Sve su to već poznate informacije, ali novine se ogledaju u zamenama koje je klub sa juga Italije snimio. I to popirlično skupocenim. Prva ideja je novopečeni reprezentativac Španije Robin le Norman, fudbaler Real Sosijedada i čovek kojeg je Crvena furija po sličnom modelu kao sa Ejmerikom Laportom, ukrala reprezentaciji Francuske koja je previše čekala da ga pozove. Drugo rešenje je Maks Kilman, štoper Vulverhemptona.

Izabrane vesti

Problem je u tome što je za obojicu potrebno odvojiti papreno obeštećenje. Sosijedad prema tvrdnjama transfer eksperta Đanluke di Marcija ne bi pustio Le Normana ispod 50.000.000 evra, dok Vulvsi Kilmana cene 40.000.000. Dakle, Napoli bi morao dobro da odreši kesu i da gotovo čitav novac od prodaje Kima usmeri na njegovu zamenu. A to nije baš stil Napolitanaca. Mada, Napoli ambicije Napolija sigurno će biti usmerene ka odbrani titule sa izvesno identičnom napadačkom okosnicom kao minule sezone u sastavu Hviča Kvarachelija - Viktor Osimen. Nije isključeno da će gazda kluba Aurelio De Laurentis, shodno tome, ipak biti spreman da se približi ili urgozi klupski rekord po visini obeštećenja za jednog štopera. Najskuplji kojeg je Napoli kupio bio je Konstantinos Manolas (36.000.000), a drugo mesto i dalje čuva Nikola Maksimović koji je svojevremeno iz Torina došao za 21.000.000.

Le Normanu su cenu nesumnjivo podigla dva nedavna nastupa za reprezentaciju Španije, ali i činjenica da je bio deo treće najbolje odbrane Primere (Sosijedad primio samo 35 golova) i pomogao belo-plavima da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona. Što se Kilmana tiče, kao i svaki Englez ima nešto jaču tržišnu vrednost od realne (30.000.000 evra), a i zastupa ga čuvena Vaserman agencija. Mada je čitave sezone bio standardan na Molinou i kako se približio brojci od 100 premijerligaških nastupa, pokazao da može u kontinuitetu da igra u verovatno najkvalitetnijoj ligi Evrope i sveta.


tagovi

NapoliKim Min DžeVulverhemptonRobin Le NormanReal SosijedadMaks Kilman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara