(Reuters)
(Reuters)

Napoli u 93. minutu zabo šampionski barjak usred Torina i ne da Juventusu u Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 22:57

Skoro negledljiva utakmica je postala prava ludnica u poslednjoj četvrtini

Nije tu skoro 70 minuta bilo ničega...

Ali je onda došlo dvadesetak poslednjih minuta prepunih kontroverzi u kojima je deblji kraj izvukao Juventus. Napoli je golom Đakoma Raspadorija u 93. minutu zabo šampionski barjak usred Torina i slavio slatkih 1:0 koji omraženom rivalu mogu da naprave ozbiljnu štetu.

Izabrane vesti

U nedelji kada su mu (makar privremeno) vraćeni bodovi i kada se opet našao u sjajnoj poziciji da obezbedi plasman u Ligu šampiona, Juventus je dočekao rasterećeni i uzdrmani Napoli i... Branio se! Na kraju je mogao do pobede, ali je stradao onako kako je on često tukao rivale širom Italije. Golom u nadoknadi vremena posle kontroverznih sudijskih odluka.

Napoliju je večerašnja pobeda matematički donela plasman u Ligu šampiona sedam kola pre kraja, približila ga i teoretskom osvajanju skudeta i donekle mu dala satisfakciju za neke nesrećne poraze od Juventusa prethodnih godina. Sa druge strane, Staroj dami se posle trećeg uzastopnog poraza u Seriji A ozbiljno komplikuju šanse za Ligu šampiona čak i sa vraćenim bodovima.

Iako je pobeda večeras bila bitnija Juventusu, Maks Alegri je na teren poslao Juventus koji se ponašao kao da on beži rivalu 20 bodova a ne da je suprotna situacija. Juventus je u većem delu meča bio negledljiv. Di Marija i Kjeza su ušli u igru tek posle sat vremena igre, a Dušan Vlahović tek u 90. minutu! Trojica ponajboljih igrača u timu... Ali su zato počeli Rugani, Gati, Sule, Mireti, Milik...

Uzdrman eliminacijom od Milana u Ligi šampiona, Napoli je došao da vida rane i dugo mu je trebalo da probije sve Juventusove defanzivne blokove i da proigra fudbal. Gosti su držali loptu u prvom poluvremenu ali nisu imali nijedan šut u okvir gola. Doduše, nije ni Juventus imao šansi. Najzanimljiviji detalj je bio kada ni sudija ni VAR nisu reagovali na Gatijevo udaranje Kvarachelije pesnicom u glavu bez lopte. Čist crveni karton je tada oprošten Juventusovom štoperu...

Tek ulascima Elmasa i Zjelinskog u drugom poluvremenu je Napoli proigrao, dok je Juventus nastavio da igra isti dosadan i defanzivan fudbal čak i sa Kjezom i Di Marijom po krilima. Vatra je počela da se rasplamsava u 70. minutu kada je Osimen pogodio stativu... Potom je imao još jednu šansu. Pa još jednu!

U tom jeku Napolijevih napada, Juventus je dočekao kontru koju je čekao ceo meč! Lokateli je lansirao Di Mariju u kontru, a Argentinac uz dozu sreće savladao Mereta. Međutim, sudija i VAR su poništili gol jer je akciji prethodio faul Milika nad Lobotkom. Kontakta je bilo ali ostaje nedoumica da li baš dovoljno za poništavanje gola. Mnogo prašine će na Čizmi da podigne ova odluka sudija... Situaciju možete da pogledate OVDE.

Pobesneli su tada Bjankoneri i njihovi navijači, potom je Kvadrado pokušao da iznudi penal, a Vlahoviću je opravdano poništen gol zbog ofsajda. Dok su odmaći kipteli od besa, Napoli je dolio ulje na vtaru. Spaletijev džoker Raspadori je uhvatio volej i probuši Ščensnog za jedini gol na meču i pobedu... Taj gol možete da vidite OVDE.

SERIJA A - 31. KOLO

Petak

Verona - Bolonja 2:1

/Verdi 45+6, 62 - Domingez 90+4/

Subota

Salernitana - Sasuolo 3:0 (2:0)

/Pirola 9, Dia 20, Kulibali 65/

Lacio – Torino 0:1 (0:1)

/Ilić 43/

Sampdorija - Specija 1:1 (1:0)

/Amione 23 - Verde 59/

Nedelja

Empoli - Inter 0:3 (0:0)

/Lukaku 48, 76, Martiznez 88/

Monca - Fjorentina 3:2 (2:2)

/Biragi 26 autogol, Mota 43, Pesina 58 penal - Kuame 8, Saponara 13/

Udineze - Kremoneze 3:0 (3:0)

/Samardžić 2, Perez 27, Sakses 36/

Milan - Leče 2:0 (1:0)

/Leao 40, 75/

Juventus - Napoli 0:1 (0:0)

/Raspadori 90+3/

Ponedeljak

20.45: (2,45) Atalanta (3,40) Roma (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đakomo RaspadoriAnhel Di Marija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara