""
""

Napravite mesta za šampiona!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.17. | 16:33

Spuštanje zavese na četvrto kolo švajcarske Superlige

Ko se juče nadao onom strmoglavom padu u Švajcarskoj? Nema ko nije gađao keca u Bernu, ali je Jang Bojs patosiran! I to onda kada se najmanje očekivalo. Mladi momci su dobili Bazel pa je bilo logično da pojedu Tun za doručak. Ali, po ko zna koji put smo se uverili da je fudbal nepredvidiva igra. Lozana i Lugano su tradicionalno odigrali na mnogo golova, a Sankt Galen nije opravdao ulogu blagog favorita protiv Lucerna.

Bazel večeras dočekuje Grashopers (20.00). Da li treba da kažemo da je domaćin favorit? Klub sa Sent Jakob Parka je za bar dva koplja iznad konkurencije u Švajcarskoj, ima razvijen skauting, kupuje jeftino, prodaje skupo, svake sezone igra u nekom evropskom takmičenju... Istina, otišao je trener Urs Fišer, ali realno nema zime za njih. Bar kada pričamo o švajcarskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Na premijeri ih je potukao Jang Bojs, ali su brzo zbrisali prašinu sa ramena i nastavili dalje. Kao nekad. Trijumfima nad Tunom i Lucernom najavili su odbranu titule u velikom stilu. Grashopers, čije boje brane Milan Vilotić (kapiten), levi bek Nemanja Antonov i golman Vaso Vasić, i dalje ne zna za pobedu u novoj sezoni. 

Cirih je za nijansu bolje započeo novu sezonu (dve pobede i remi) u odnosu na Sion (dve pobede i poraz). Istina, bukmejkeri veruju u keca, ali nemojte smetnuti sa uma da je Sion slavio na tri od minula četiri gostovanja Cirihu za koji inače nastupa naš Nikola Milosavljević.

Švajcarska 1  - 4. kolo

Sreda
Lozana - Lugano 2:3 (1:1)
/Kololi 17, Marđota 83 - Bnou 12, Rulije 53, Marijani 86/

Sankt Galen - Lucern 0:2 (0:1)
/Šmid 41, Rodrigez 87/

Jang Bojs - Tun 0:4 (0:3)
/Lauper 12, Helmi 24, Špilman 43, 69/

Četvrtak
20.00 Bazel - Grashopers
20.00 Cirih - Sion

(FOTO: Action Images)


tagovi

Jang BojsLozanaLucernLuganoSent Galensportsko klađenjeŠvajcarska 1Tun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara