Čečarić protiv Vojvodine (©Starsport)
Čečarić protiv Vojvodine (©Starsport)

Napredak protiv tradicije: Samo jednom u Mozzart Bet Superligi pobedio Voždovac kod kuće

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.07.22. | 10:10

Tim Dušana Đorđevića juri prvi trijumf u novoj sezoni

Dugo je odolevao Voždovac u superligaškim mečevima pod Bagdalom, sve do 2020. godine, kada je najzad, prvi i jedini put do sada kapitulirao. A i tada je prvi došao do gola, međutim, Napredak je uspeo da preokrene rezultat i prekine crnu seriju neuspeha protiv Zmajeva.

Uspesima na stadionu u Lazarevom gradu Voždovac se vratio odmah naredne sezone, lani je slavio sa 3:1, pa će Napredak večeras (20.00) igrati protiv nezgodne tradicije, kao i za prva tri boda u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Da bi "crveni" stigli do željenog uspeha, neophodno je da napad bude ubojitiji nego prošlog vikenda, a najistureniji u ofanzivi domaćina ponovo će biti Bojan Čečarić, zamalo junak tima u Novom Sadu. Centimetri su ga delili da pogodi gol već savladanog Lazara Carevića, a najstrožu kaznu, koju je Vojvodina napravila baš nad njim, Kruševljani nisu pretvorili u pogodak.

Da sam postigao gol u prvom poluvremenu, ko zna kojim rezultatom bi se meč završio. U svim šansama koje smo imali protiv Vojvodine lopta jednostavno nije htela da pređe liniju, iako smatram da smo odigrali dobro i disciplinovano i da smo bar jedan pogodak zaslužili. Naravno, uvek može bolje, ali i sreća nam je okrenula leđa i nadam se da će nam se to vratiti već u današnjem meču”, govori Čečarić za Mozzart sport.

Napretkov napadač s mnogo poštovanja priča o novom rivalu.

“Večeras očekujem kvalitetnu utakmicu, s obzirom da Voždovac ima mladu, poletnu ekipu, koja želi da se nadmeće i igra moderan fudbal. Uz sav respekt prema protivniku, mi moramo ići na pobedu i verujem da ćemo uz pomoć naših navijača do nje i stići”.

Bojan Čečarić je u najvećem delu dosadašnje karijere igrao na poziciji krilnog napadača, ali mu uloga centralnog ofanzivca, koju danas ima u Kruševcu, nije strana.

“Moja prirodna pozicija zapravo i jeste u sredini napada, mada me je većina trenera videla na bočnim mestima. Više mi odgovara da igram u samom špicu, a za svakog igrača je ipak najbitnije da nastupe beleži u kontinuitetu i ja se nadam da ću partijama doprineti boljem uspehu kluba, ma na kojoj poziciji bio. Najvažnije je dao mi što pre obezbedimo mesto u plej-ofu, a ako se ukaže šansa za nešto više, da je iskoristimo i napadnemo mesto koje vodi u evropske kvalifikacije”, poručuje Čečarić.

U tim Čarapana se za večerašnji duel vraća oporavljeni kapiten Dejan Kerkez, a ne bi bila iznenađenje još jedna rokada u domaćoj ekipi u odnosu na premijeru - da Marko Šarić, koji je uneo mnogo živosti u završnici meča u Novom Sadu, zauzme jednu od startnih pozicija. 

MOZZART BET SUPERLIGA - 2. KOLO

Petak

Novi Pazar - Čukarički 1:2 (1:1)

/Danoski 42 - Ivanović 30, Badamosi 88/

Radnički Niš - Partizan 3:3 (1:1)

/Mlađović 2, Dimić 50, Jovanović 55 - Natho 13p, Urošević 71, Rikardo 96/

Spartak - Radnik 2:0 (1:0)

/Bijelović 20, Srećković 49/

Subota

Crvena zvezda - Kolubara 5:0 (5:0)

/Katai 9, 25, Pavkov 15, 22, Kanga 45/

Mladost GAT - Vojvodina 0:4 (0:1)

/Mirosavljević 42, Baraj 47, Nikolić 59, Simić 87/

TSC - Javor 0:0

Nedelja

17.30: (2,75) Radnički 1923 (3,20) Mladost Lučani (2,65)

20.00: (2,45) Napredak (3,20) Voždovac (3,00)



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaBojan Čečarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara