Vladimir Gaćinović (©Star Sport)
Vladimir Gaćinović (©Star Sport)

Napredak traži bolju jesen od prošlosezonske, Bojović se vraća kući

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.12.23. | 09:07

U jednako lošoj uvodnoj polusezoni kao lane, Kruševljani dva kola pre kraja prvog dela šampionata na tri boda od bolje računice nego prošlog decembra, a pred duel protiv lučanske Mladosti (14h, TV Arena sport)

Niko pod Bagdalom nije letos želeo da poveruje da će nimalo uspešni prvi deo prvenstva iz prethodne godine prema mnogo čemu biti ponovljen ove jeseni, a uz dva remija, moguće, i gotovo preslikan. Čarapani su u prošlom uvodu šampionata upisali deset poraza (jednako sadašnjem broju) i svega pet pobeda (takođe identično trenutnom stanju) i sakupili 19 bodova u decembru. Moći će u poslednjih 180 minuta pred pauzu u Mozzart Bet Superligi da prestignu sami sebe (jer su Kruševljani za sada sabrali 17 bodova), ali jednako tome i da naprave slabiji skor, time sigurno i lošiji plasman na tabeli, pošto su prethodnu jesen završili kao deseti.

Malo ko razmišlja o istoriji u Kruševcu u ovom trenutku, mada ona i te kako nudi neke odgovore. Napredak je u još jednom prelaznom roku, poput mnogih prošlih, previše menjao u igračkom kadru, pa ni Dušan Đorđević prethodne godine, kao ni sada Dragan Perišić i Vladimir Gaćinović, nisu uspeli da koncepciju igre naprave preko noći. Logično, treneri i kada nose iskustvo ne donose magiju. Premda izgleda klubovi često u nju veruju.

Izabrane vesti

U 19. kolo Mozzart Bet Superlige Čarapani su ušli sa 14. pozicije, tik iznad crvene zone, u kojoj se trenutno nalazi Radnički iz Niša, sa bodom manje. Iako bi ih pobeda možda gurnula do desete pozicije, primarni cilj za njih na kraju jeseni biće izbeći najlošiji scenario (silazak među dva poslednjeplasirana tima), a to je zadatak koji donosi sa sobom dva gostovanja: današnje u Lučanima (14h, TV Arena sport), pa pred zavesu na polusezoni ono u Bačkoj Topoli.

"Neophodno nam je da u dva preostala kola osvojimo neki bod. Dovoljan je pogled na tabelu da bi se razumelo zašto. Igrači, bez obzira na sve, treniraju maksimalno, fokusirani su i raspoloženi i to me raduje. Sada se okrećemo Lučanima. Znate kakav je to teren, tamo se ništa ne poklanja. Mladost je jako dobro selektirana i vođenja ekipa. Iako stara, ima potentnost i brzinu u napadu, koju donose Frajdej, Silue, Mirić, Sremčević. Veći broj igrača igra zajedno duže vreme. Mi nemamo izbora, osim da se na pravi način suprotstavimo timu koji može svakog da pobedi. Većina igrača iz rostera je spremna za meč i meni preostaje da nađem dobitnu kombinaciju", rekao je Vladimir Gaćinović, šef struke Čarapana, u najavi današnje utakmice.

Izgledao je Napredak, posle očajnoj početka sezone, prilično dobro u tom 4. kolu šampionata, pa i dominirao protiv Mladosti, propuštavši možda prve ozbiljne šanse u sezoni, ali su gosti, pre sudijskoj zvižduka, odneli golom Varjačića čitav plen u Lučane. Na mestu današnjeg novog megdana nisu Kruševljani favoriti, ali drskost posle pomenutog meča, pa i želja da posle četiri poraza (računajući i onaj u Vršcu, u Kupu Srbije) dokažu da u timu ima bar solidnog kvaliteta, mogli bi da budu detalji koji bi gostima dali makar šansu više.

Nikako se ne sme zaboraviti ni verovatnost da će se za neke igrače u Napretkovom dresu dva gostovanja ove jeseni biti i poslednja prilika da se dokažu pred zimsku pauzu i novi prelazni rok. U tom dresu je od pre par dana ponovo i Nebojša Bastajić, koji se posle preloma ruke u Ivanjici, vratio u trenažni proces i moći će nesmetano da prođe kroz ceo pripremni tok. Za poslednja dva duela u decembru, naravno, neće biti spreman.

Četa Tomislava Sivića imaće priliku da danas ponovi uspeh sa početka Mozzart Bet Superlige protiv Napretka (1:0), ali će tim Vladimira Gaćinovića probati da pojuri podvig iz plej - auta prošle sezone kada je u Lučanima slavio golom Đorđa Jovanovića (1:0), koji će i danas biti jedna od pretnji Saši Stamenkoviću.

Biće zanimljivo videti koliko će minuta u oštrici napada Čarapana dobiti Milan Bojović, najbolji strelac u istoriji Mozzart Bet Superlige i igrač koji je najblistavije trenutke karijere proveo upravo u lučanskoj Mladosti. U poslednja četiri kola prvenstva, Napretkova struka prednost je davala Slobodanu Stanojloviću, ali će možda danas Gaćinović pre ići na kartu Bojovićevog poznavanje duše plave čete, pa i njegovog neprocenjivog iskustva.

MOZZART BET SUPERLIGA, 19. KOLO

Petak

Novi Pazar - Radnik 2:1 (2:0)

/Sise 9, Ljajić 39pen - Milićević 84/

Voždovac - Železničar Pančevo 5:1 (2:0)

/Jočić 9, Nešković 21, Burmaz 50, 59, Antonijević 55 - Pavlov 65/

Subota

14.00: (2,40) Mladost Lučani (3,30) Napredak (3,00)

14.00: (3,00) Radnički Niš (3,40) Vojvodina (2,35)

16.00: (14,0) Spartak (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30: (1,25) Partizan (6,00) Radnički 1923 (11,0)

Ponedeljak

16.00: (1,35) TSC (4,90) Javor (9,50)

18.00: (1,55) Čukarički (4,10) IMT (6,25)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Vladimir GaćinovićNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara