(@Starsport)
(@Starsport)

Napredak vratio igru, na redu je domaći teren

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 11:17

Kruševljani danas u prilici da prvi put u sezoni vežu dve pobede kod kuće u šampionatu, kada pod Bagdalu stiže trećeplasirani TSC

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Nije često Napredak uspevao da upiše "trojku" na svom terenu ove sezone u Mozzart Bet Superligi, tek tri pua u 11 mečeva, pa opet, kada god prethodno jeste, nije uspevao da taj trijumf oplemeni novim kod kuće.

Izabrane vesti

Nakon pobede protiv Voždovca (2:1) Kruševljani su dočekali prvoplasirani Partizan, koji je u tom trenutku nastavio sjajnu seriju u Lazarevom gradu (2:0). Posle uspeha protiv Čukaričkog (1:0), četi Vladimira Gaćinovića se isprečila drugoplasirana Crvena zvezda i pobedila sa 1:0. Proleće pod Bagdalom Napredak je počeo remijem protiv Spartaka (1:1), te pobedom protiv Novog Pazara (3:1) i danas je ponovo u šansi da konačno veže dva podviga na stadionu Mladost. No, opet je rival favorit, pošto je u pitanju trećeplasirani TSC (16.00, TV Arena Sport P1).

Zanimljiv je bio jesenji osvrt na dve tabele Čarapana - onu kod kuće i na gostovanjima. Kao domaćin Napredak je sa Radnikom držao poslednje mesto na tabeli, dok je kao gost bio među četiri najbolje ekipe u ligi, sa duplo više bodova osvojenih na strani (14:7). Nisu četiri prolećna kola mnogo izmenila tu statistiku, ali je tim iz Kruševca sa četiri boda više kod kuće umakao Surduličanima sa dna i sada ima isti broj bodova kao Železničar i IMT na tabeli domaćinstva (po 11), dok je, zahvaljujući pobedi protiv Voždovca na Krovu, i dalje među četiri najnepoželjnija gosta. Iznad njega, osim večitih rivala, upravo je tim iz Bačke Topole.

Ono o čemu je Mladen Dodić, sportski direktor Napretka, pričao da Čarapani najpre žele da promene u nastavku, jeste rezultat na stadionu Mladost. Ipak, on ne bi bio moguć bez stvorene igre, a čini se da je Vladimir Gaćinović dobro ukomponovao sastav tokom priprema. Napredak je igrački dobro izgledao u sva četiri meča ove polusezone, uz malo sreće mogao je barem do remija u poslednjem okršaju protiv Čukaričkog (1:2) u kojem je vodio, ali kapitulirao u poslednjim trenucima. No, sedam od 12 mogućih bodova nisu loša zaliha za Čarapane, a pobeda protiv Novog Pazara (3:1) uz odličan fudbal i hrabra igra na Banovom brdu, dokaz su da je Napredak posle mnogo meseci konačno vratio atraktivnost i napadačku orijentisanost, dok će današnji meč dati odgovor da li je uspeo da na pravi način oživi i domaći teren. 

"TSC spada među najbolje ekipe u ligi i tim je sa izuzetnim kvalitetom. Ima izgrađen i jasan mehanizam igre, sjajno je vođen, sa stručnim štabom koji je dugo na okupu i koji raspolaže ozbiljnim rosterom i kvalitetom igrača. Ima sposobnost da menja sistem iz utakmice u utakmicu ili tokom same igre, raznovrsnost u svim njenim segmentima, pogotovu na početku izgradnje napada, ali i u progresiji. Sa druge strane, mi kao tim napredujemo iz meča u meč, odlično radimo, imamo dobru atmosferu, što nam daje nadu za novi dobar rezultat i igru. Zahvalio bih se publici na sjajnom ambijentu i bodrenju protiv Novog Pazara, pa se nadam sličnoj podršci danas uz koju ćemo zajedno sa navijačima doći do nove pobede", reči su Branka Savića, prvog asistenta Vladimira Gaćinovića u stručnom štabu Napretka.

U sastav Čarapana vraćaju se Jovan Marinković i Lazar Zličić, posle odrađene suspenzije protiv Čukaričkog, a na terenu će se naći i Ognjen Mršić, koji je zbog lakše povrede izašao sa meča na Brdu na poluvremenu, pa Napredak nema većih problema u sastavljanju tima, izuzimajući duže odsutne Nemanju Đekovića i Damira Sadikovića, koji se ove nedelje tek vratio treninzima.

U duelima Napretka i TSC-a pod Bagdalom, Kruševljani su u šampionatu poraženi samo na onom premijernom dva tima (2019, 1:3), uz dva remija i jednu pobedu. U prvom delu sezone, a poslednjem tokom jeseni, Kruševljani su iznenadili Topoličane na TSC Areni odigravši 1:1.

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

četvrtak

14.00: (2.15) IMT (3.35) Javor (3.45)

16.00: (4.10) Napredak (3.40) TSC (1.95)

petak

16.30: (2.45) Spartak (3.30) Novi Pazar (2.95)

16.30: (3.30) Radnik (3.30) Radnički 1923 (2.25)

18.30: (3.80) Mladost (3.45) Čukarički (2.00)

18.30: (1.65) Vojvodina (3.70) Voždovac (5.60)

subota

17.00: (1.95) Crvena zvezda (3.60) Partizan (4.20)

19.00: (2.35) Železničar (3.40) Radnički Niš (3.00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara