Kvinsi Proms (©AFP)
Kvinsi Proms (©AFP)

Narko bos Kvinsi Promes: Šest godina zatvora zbog šverca tone kokaina! Rusija jedini spas

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 12:17

Sad je već sasvim jasno da se 32-godišnji fudbaler neće vraćati u Holandiju

Tvente, Spartak Moskva, Sevilja, Ajaks i onda – robija?! Tako bi otprilike mogao da izgleda životni put Kvinsija Promesa da nije na vreme osetio vrelinu i još februara 2021. opet otišao u Spartak, jer Rusija mu je trenutno – jedini spas. Promes naime neće skoro nazad u rodnu Holandiju pošto je tamo upravo osuđen na šest godina zatvora zbog švercovanja više od tone kokaina.

Precizniji da budemo – tačno 1.350 kilograma belog praška. Skrivenog na brodu u luci u Antverpenu među džakovima morske soli. Prva tura od 650 kilograma je i prošla do skladišta, druga od 712 je zaplenjena i Promesova kombinacija je pukla.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Holandije – čak 50 utakmica za državni tim je odigrao – osuđen je da je bio jedan od finansijera poslovne operacije. Presudile su mu kriptovane poruke pronađene u telefonu. Šifrovano ime: Fantazma. Znate već, Skaj i sve ono o čemu smo čitali i u Srbiji.

Samo što su se ovde kriminalnim poslovima branila kriminalne bande. U Promesovom slučaju tužilaštvo je bilo zapanjeno ludom idejom fudbalera da uopšte ulazi u biznis sa krijumčarenjem narkotika. Promes doduše jeste negirao optužbe, ali je sve to uradio preko advokata. Pred sudom se nije ni pojavio. Jedna od brojnih stavki koja mu je stavljena na dušu kao otežavajuća okolnost.

To što je kao fudbaler već zaradio toliko da je mogao da se nazove milionerom je druga. Javno su tužioci pitali Kvinsijeve advokate kada je dosta? Treća otežavajuća okolnost je njegov status reprezentativca i fudbalske zvezde. Nosi to privilegije, ali vara se svako ko misli da ne nosi i odgovornost. Na tebe se ugledaju klinci, nemoj da švercuješ kokain, prosto je.

Ali Promes je jednostavno problematičan tip. Prošle godine je osuđen i na godinu u i po dana zbog toga što je na žurki u Abkudeu nožem u nogu ubo rođaka. Može biti da mu je ipak ostalo nešto kokaina iz Antverpena?

Kako bilo, Promes se bar do sada nije javno pokajao za grehe, pa se to ni sada ne očekuje. Žalba na presudu je verovatnija. A ostanak u Rusiji izvestan, jer ga u suprotnom čeka duga robija. Ispašće tako da je Kvinsi Promes jedan od retkih kome odgovara da rat u Ukrajini potraje, jer dok je tako zapad Evrope neće mnogo komunicirati sa Rusijom, posebno ne o isporučenju kriminalaca.“Izgleda da misli da je u Rusiji nedodirljiv”, besneo je tužilac pred izricanje presude.

Šestogodišnju kaznu zatvorom dobio je i Kvinsijev rođak (ne onaj izbodeni) Marilio V. Njemu se sudilo i za pranje novca. Promes je doveden u vezu i sa 55-godišnjim kriminalcem pod imenom Pjet V, on je već krupnija zverka u lancu krijumčara, umešan i u dva ubistva.

I još jednom: Tvente, Sevilja, Ajaks, Spartak… Milioni sigurno. I zašto onda ovo?


tagovi

Kvinsi Promeskokain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara