Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nasaf hvata priključak protiv najslabijeg domaćina prvenstva

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.06.21. | 09:40

Prošlogodišnji vicešampion ima ogroman zaostatak za prvakom Pahtakorom, koji bi mogao da ublaži u dve zaostale utakmice

Prethodna sezona bila je jedna od uspešnijih za Nasaf Karši. Zmajevi su završili na drugoj poziciji, ruku na srce, dosta daleko od šampiona Pahtakora (12 bodova razlike), ali su obezbedili izlazak na međunarodnu scenu. I upravo zbog obaveza u AFC kupu, Nasaf ima dve utakmice manje od rivala u prvenstvu, pa bi zaostatak od 15 bodova za liderom Pahtakorom lako mogao da umanji, ukoliko dobije dva zaostala meča. Prvi već danas na gostovanju Kokandu (17.00).

Ne beleži Nasaf toliko dobre rezultate u prvenstvu kao prošle sezone. Delom i zbog toga što se fokusirao na kontinentalno takmičenje, gde je na dosadašnje tri utakmice ostvario maksimalan učinak uz gol-razliku 9:0. U nacionalnom šampionatu međutim nije toliko ubedljiv. Tim u kojem mesto startera ima Marko Stanojević, nekadašnji vezista beogradskog Rada, već je pretrpeo tri poraza, dva na poslednje tri utakmice i primio devet golova, u proseku jedan po utakmici, pa se trenutno nalazi u donjem delu tabele.

Izabrane vesti

17.00: (2,55) Kokand (3,05) Nasaf Karši (2,75)

Kokand, u kojem takođe nastupa jedan srpski fudbaler, Slavko Lukić, doduše uz znatno manju minutažu, ima bod i utakmicu više od današnjeg rivala. Pride je i primio jedan pogodak više, a postigao osam manje (gol-razlika 10:10), ali ih je očigledno dobro raspodelio, te rezultati ne trpe.

Ono što predstavlja veliki problem za ekipu Kokanda jesu utakmice na svom terenu. Kao domaćini, popularni Kokandijansi imaju najslabiji učinak u prvenstvu, sa samo dva boda iz četiri utakmice.

Tradicija je takođe na strani Nasafa. Tim iz Karšija izgubio je samo jedan od 16 međusobnih duela sa Kokandom.

UZBEKISTAN 1 - 11. KOLO

Ponedeljak

17.00: (2,55) Kokand (3,05) Nasaf Karši (2,75)



tagovi

Uzbekistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara