Emanuel Giljoti (desno), napadač Nasionala (©AFP)
Emanuel Giljoti (desno), napadač Nasionala (©AFP)

Nasionalov život bez Luisa Suareza

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 23:05

Urugvajska Apertura: Velikan iz Montevidea oslabljen ove godine, a noćas (01.00) čeka gradskog rivala Liverpul

Lako je Nasionalu bilo prošle godine. U matični klub se vratio Luis Suarez posle impresivne evropske karijere u Ajaksu, Liverpulu, Barseloni i madridskom Atletiku. Velikan iz Montevidea je bio najbolji u Klausuru, da bi krajem prošle godine osvojio i objedinjenu krunu šampiona Urugvaja.

Suarez je karijeru nastavio u brazilskom velikanu Gremiju, a Nasional je znatno oslabljen ove sezone. Put Porto Alegrea i Gremija je za 3.700.000 evra otišao i Felipe Karbaljo, dok je Hose Luos Rodrigez otišao u Vasko da Gamu. Letos su klub napustili Nikolas Marihal, koji je otišao u Dinamu iz Moskve, dok je Brajan Okampo pojačao Kadiz. Početkom godine na klupi Nasionala seo je iskusni Argentinac Rikardo Zijelinski koji je prošle sezone predvodio s klupe argentinskog velikana, Estudijantes.

Izabrane vesti

U premijernom kolu Aperture, Nasional na Park Sentalu noćas (01.00) čeka gradskog rivala Liverpul. Ovi timovi su odmerili snage prošle nedelje u Superkupu Urugvaja. Tim koji nosi naziv kao i grad u Engleskoj je slavio sa 1:0. Imaće domaćini veliki motiv da se revanširaju komšijama na premijeri u domaćem prvenstvu.

01.00: (1,63) Nasional (3,60) Liverpul (5,10)

Zijelinski je doveo iz redove Studenata iskusnog defanzivca Fabijana Nogeru. Napadač Emanuel Giljoti je ostao u Nasionalu i biće udarna igla velikana. Koban po šampiona prošle nedelje u Superkupu bio je Gonzalo Napoli koji je na startu meča postigao gol, ispostavilo se jedini. Imao je Liverpul pola sata igrača manje, ali je odoleo, slavio i osvojio prvi trofej u ovoj južnoameričkoj državi.

Ova dva tima su krajem prošle godine igrali u finalu plej-ofa. Nasional je posle produžetaka slavio sa 4:1, a Suarez i Giljoti su po dva puta zatresli mrežu gradskog rivala.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

URUGVAJ 1, APERTURA – 1. KOLO

Subota

Rasing Montevideo – Boston River 0:2 (0:0)

/Gomez 58, 68/

Penjarol – Sero SA 2:0 (1:0)

/Areco 19, Sančez 56pen/

Sero Largo – River Plejt 2:1 (0:0)

/Brasil 74, Galeto 90+8 – Dos Santos 90+5/

Nedelja

La Luz – Vonderers u toku

Montevidio Siti – Danubio u toku

Ponedeljak

01.00: (1,63) Nasional (3,60) Liverpul (5,10)

23.00: (2,90) Plaza Kolonija (2,90) Maldonado (2,50)

Utorak

01.30: (2,05) Defensor (3,15) Feniks (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaUrugvaj 1NasionalLiverpul Montevideo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara