Stadion Karađorđe (ⒸStarsport)
Stadion Karađorđe (ⒸStarsport)

Nastavak sukoba unutar Vojvodine: Tanović tvrdi da Lalatović laže

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.04.21. | 09:38

Ne stišava se bura u novosadskom superligašu

Uoči utakmice sa Crvenom zvezdom, trener Vojvodine Nenad Lalatović imao je još jedno u nizu emotivnih izlaganja. Ponovo su kritike bile upućene rukovodstvu novosadskog kluba, a ovaj put zbog navodnog naručivanja da njihov trener bude isključen u duelima sa Metalcem i Zlatiborom.

Konkretno, Lalatović je upro prstom u Dragomira Tanovića, bivšeg sudiju, a sada direktora stadiona Karađorđe i koordinatora za administrativne poslove u Vojvodini. Optužio ga je za egzekutora, odnosno čoveka koji je radio po nečijem nalogu, a voleo bi da sazna po čijem.

Izabrane vesti

Dok ta istraga traje, oglasio se Tanović i preko Sportskog žurnala poručio da trener Vojvodine priča neistine.

"Ne mogu... Ne mogu, već satima da proniknem u glavu gospodina Lalatovića, pronađem opravdanje za izrečenu neistinu. Stoga, ne bih želeo da polemišemo putem medija, ništa pozitivno ne bi donelo obojici. Klubu, ponajmanje", izjavio je Tanović u prvi mah, ali potom bio i opširniji.

Naveo je da mu je u opisu posla kontakt sa sudijama, mada nije konkretno odgovorio na pitanje da li je zaista ulazio u njihovu svlačionicu pred utakmicu sa Zlatiborom.

"Zvaničnik sam Vojvodine, shodno protokolu, domaćin službenim licima. I, razumljivo, sačekao sam delegata i arbitre, ispratio... Epidemiološke mere su uslovile brzi rastanak, mada i da smo običajno otišli u restoran sudije ne bih opterećivao dešavanjima sa utakmice. Jedino, ukoliko požele, kažem mišljenje o njihovoj arbitraži. Ako pitaju, iskustveno i vrlo rado posavetujem o daljem usavršavanju".

18.55: (1,23) CRVENA ZVEZDA (6,50) VOJVODINA (1,20)

Među Lalatovićevim tvrdnjama bila je i ta da Tanović nekorektno priča o kolegama arbitrima.

"Neistina, druga... Uvažavanje je maksimalno i obostrano, što je lako proverljivo", uverava bivši sudija.

Pozivao se trener Novosađanja na svedočenje sportskog direktora Milana Kosanovića.

"Kosanović je utakmicu gledao iz VIP lože, ja, sve vreme sedeo iza njega... I, zbilja, ne znam o čemu se radi. Mislim da zna jedino gospodin Lalatović, ekstra nervozan u poslednje vreme. Neprijatelja nikad nije imao u meni, niti hoće. Iako je neistinama naneo velik problem i štetu meni i mojoj porodici. Klubu pogotovo", ističe Tanović.

Funkcioner Lala najavio je da će tražiti razgovor s predsednikom i članovima Upravnog odbora kluba.

"Verujem u istinu i pravdu, dokazaću neosnovanost optužbi gospodina Lalatovića".

O aktuelnim optužbama oglasio se i sportski direktor Vojvodine, Milan Kosanović, koji u maniru diplomate smatra da bi sve trebalo rešavati unutar kluba.

"Svako od nas treba da se bavi isključivo onim što je u njegovoj nadležnosti. Radim isključivo u interesu Vojvodine, za mene ne postoje neke strane o kojima je bilo reči i o kojima bih trebalo da se izjašnjavam. Jedini ispravan put je da se o svemu ovome razgovara unutar kluba, a ne da se s tom problematikom izlazi u medije. O tome što radi ili ne radi gospodin Tanović, treba da govori upravo on", istakao je Kosanović za Žurnal.


tagovi

Nenad LalatovićMilan KosanovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara