Aksel Vitsel (©AFP)
Aksel Vitsel (©AFP)

Nastavlja se rasipanje zlatne generacije: Vitsel se oprostio od reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 18:51

Iskusni vezista odlučio da se posveti porodici i klubu

Nastavlja se rasipanje zlatne generacije belgijskog fudbala. Posle kraha na Svetskom prvenstvu u Kataru od reprezentativnog dresa oprostio se Eden Azar, pre tri meseca istu odluku doneo je i Tobi Aldervejreld, a ovog petka pridružio im se i Aksel Vitsel.

Praktično otkako je debitovao, Vitsel je bio neizostavni član seniorske reprezentacije. Za 15 godina, koliko je nosio dres Crvenih đavola, iskusni vezista je upisao okruglo 130 nastupa. Međutim, smena selektora dovela je do promene njegovog statusa. Roberto Martinez je posle eliminacije u grupnoj fazi na Mundijalu napustio kormilo Belgije, od njega ga preuzeo Domeniko Tedesko i procenio da mu Vitsel nije potreban.

Izabrane vesti

Vezni fudbaler Atletika nije dobio poziv za utakmice sa Švedskom i Nemačkom u martu, što ga je navelo da razmisli o budućnosti u državnom timu i na kraju donese odluku o povlačenju.

"Posle pažljivog razmatranja, uz velike emocije odlučio sam da se povučem iz reprezentativnog fudbala. Sa velikim ponosom sam predstavljao svoju zemlju u proteklih 15 godina. Sada mi je važno da provodim više vremena sa porodicom i fokusiram se na svoj klub. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli da se razvijem kao igrač Crvenih đavola. Hvala svim mojim trenerima, saigračima i na kraju, ali ne i najmanje važno, medicinskom osoblju. Hvala svim navijačima koji su bili uz mene tokom mojih 130 utakmica. Srećno novoj generaciji. Siguran sam da ćemo sa njima doživeti mnogo neverovatnih trenutaka", napisao je Vitsel u oproštajnoj poruci na društvenoj mreži Instagram.

Vitsel je za seniorsku reprezentaciju Belgije debitovao u prijateljskom meču protiv Maroka 26. marta 2008. godine, a poslednji nastup za Crvene đavole upisao je 1. decembra prošle godine u remiju trećeg kola grupne faze Mundijala sa Hrvatskom. Odigrao je tri Svetska i dva Evropska prvenstva, postigao 12 i namestio još osam golova.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeAksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara