Momčilo Mrkaić (©Starsport)
Momčilo Mrkaić (©Starsport)

Nastavljeni odlasci Lalatovićevih pulena iz banjalučkog Borca, ostali još Piščević, Lazić i Džigi Ninković

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 16:32

I Momčilo Mrkaić napustio Banjalučane

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva/

Kada je letos na klupu Borca seo Nenad Lalatović, činilo se da će to biti pravo rešenje za klub iz Banjaluke. Razgoropadio se temperamentni stručnjak na tržištu, pa je u Borac doveo čak osam igrača sa kojima je imao priliku da sarađuje u prošlosti. Plavo-crveni dres zadužili su tada Nedeljko Piščević, Goran Zakarić, Nikola Andrić, Milan Spremo, Marko Gajić, Darko Lazić, Nikola Ninković i Momčilo Mrkaić.

Izabrane vesti

Svi oni su tokom karijere sarađivali sa Lalatovićem, te su bili njegova izričita želja. Međutim, svega sedam utakmica bilo je dovoljno da Lalatović napusti klubu Borca, a potom je krenula i serija odlazaka igrača sa Gradskog stadiona. Moglo se naslutiti da novi trener neće biti velikodušan prema igračima koji su došli za vreme Lalatovićevog mandata, a čim je završen prvi deo sezone krenulo je sa odlascima.

Vinko Marinović je dobio odrešene ruke, te je odlučio da mu u nastavku sezone neće biti potrebni Nikola Andrić, Marko Gajić i Milan Spremo. Goran Zakarić je takođe napustio klub, a poslednji u nizu koji je dobio čiste papire je napadač Momčilo Mrkaić. Ime dobro poznato javnosti u Srbiji budući da je bio jedan od glavnih karika Lalatovićeve Vojvodine prilikom osvajanja Kupa Srbije.

Korpulentni napadač je u Borcu odigrao 18 utakmica i postigao četiri pogotka, a od prvog dana nove godine moći će karijeru da nastavi u nekom drugom klubu.

Dakle, čak pet od osam igrača koje je Lalatović doveo u Borac više neće nositi dres banjalučkog kluba. Dodatan razlog su svakako i ugovori koje su imali sa Borcem, tako da će kasa ovog premijerligaša ostati znatno punija. U klubu su za sada ostala samo trojica od pomenutih: Nedeljko Piščević, Darko Lazić i Nikola Ninković. Piščević i Lazić su bili standardni i kod Vinka Marinovića, dok je, nekadašnji vezista Partizana, Džigi Ninković, počeo da igra tek pred kraj jesenjeg dela sezone. Na njih trojicu se, bar za sada, ozbiljno računa i za nastavak prvenstva.


tagovi

Borac BanjalukaNikola Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara