Foto: Starsport
Foto: Starsport

Natho na korak od jubileja: Pamte se golovi Zvezdi, ali nedostaju trofeji, Dijara i Moreira još daleko

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 09:18

Izraelac bi protiv Radničkog iz Niša mogao da stigne do respektabilnog jubileja

Subotnjim duelom na Čairu Partizan će otvoriti proleće u koje ulazi sa visokim ambicijama i primarnim ciljem da zadrži čeonu poziciju u superligaškoj trci. Gostovanje Radničkom iz Niša biće prilika iz perspektive crno-belih da se pobedom, na idealan način otvori niz izazova na tri fronta, a utakmica kraj Nišave mogla bi u arhivi kluba iz Humske da ostane upisana i kao mali praznik, deo istorije, s obzirom na to da će, ukoliko se nađe na terenu Bibars Natho odigrati jubilarnu 100. zvaničnu utakmicu za Partizan.

Izraelac koji je od avgusta 2019. godine i prelaska u Partizan iz Olimpijakosa zabeležio 99 utakmica, sa narednim minutima na zvaničnom susretu crno-belih postaće četvrti stranac sa trocifrenim brojem utakmica, nakon Lamina Dijare, Almamija Moreire i Sejdube Sume.

Izabrane vesti

Senegalski napadač još je neprikosnoven sa 151 utakmicom, veoma daleko je i penzionisani vezni fudbaler iz Gvineje Bisao sa 132, dok bi Sumina brojka od 114 utakmice u teoriji mogla da "padne" do kraja polusezone.

Na putu do jubileja Natho je u crno-belim redovima prošao mnogo toga, preuzeo je ulogu lidera, prekomandovan je sa defanzivnog veznog na nešto istureniju poziciju te je postao prvi igrač iza špica, a tokom protekle dve i po godine postigao je i neke veoma važne golove.

Pre ostalih pogodaka (do sada ih je bilo 33) partizanovci će se bez dileme prvo setiti onih u susretima sa Crvenom zvezdom. Koban po večitog rivala Natho je bio u prethodnoim prvenstvenom derbiju, međutim i u polufinalu Kupa Srbije u sezoni 2019/20. kada je potpisao minimalnu pobedu i zakazao finale sa Vojvodinom. Pri osvrtu na učinjeno do sada Izraelac će sa ponosom moći da pomene i brojne evropske duele među kojima se pamti partija protiv AZ Alkmara u Humskoj u kojoj je sa dva gola bio najzaslužniji za remi (2:2) posle kojeg su se rasplamsali snovi crno-belih, a koji su ugašeni protiv istog rivala istim rezultatom u susretu odigranom u Holandiji.

Uz sjajne igre, ipak, ostaće upisano i prethodnih teških šest meseci tokom kojih je 33-godišnji vezista usled zdravstvenih problema ostavio nešto skromniji utisak, međutim već pripreme u Turskoj nagovestile su preporod te se svi u Humskoj nadaju povratku starog Natha. Povratak na željeni kolosek trebalo bi da bude i inicijalna kapisla za završne pregovore iskusnog igrača i rukovodstva povodom obnove saradnje imajući u vidu da kapitenu Izraela ugovor ističe predstojećeg leta.

Još daleko ispred ostalih Partizanovih stranaca: Dijara i Moreira, Foto: StarsportJoš daleko ispred ostalih Partizanovih stranaca: Dijara i Moreira, Foto: Starsport

Osim što će tokom proleća juriti treće mesto među Partizanovim strancima, Natho će u mesecima koji predstoje pokušati i da stigne do prvog trofeja sa Partizanom po čemu se razlikuje u odnosu na ostale strance sa trocifrenim brojem nastupa. Arhitekta igre crno-belih još nije osetio slast podizanja pehara sa aktuelnim timom, i tu je niz koraka iza konkurenata. Almami Moreira bio je član generacije koja je osvojila pet uzastopnih šampionskih trofeja, a period u Partizanu dodatno su ukrasila tri osvojena Kupa Srbije. Za razliku od bivšeg saigrača Dijara je u sezonu 2010/11. proveo na pozajmici u Al Šababu tokom koje je Partizan osvojio duplu krunu, te je centarfor Humsku napustio sa dva trofeja manje od Moreire. Sa trofejem u biografiji Humsku je napustio i Sejduba Suma i to zahvaljujući Kupu Srbije osvojenom u sezoni 2016/17. u kojem je odigrao samo utakmicu prvog kola protiv Rtnja (3:0).


tagovi

FK PartizanBibars NathoLamin DijaraAlmami MoreiraSejduba Suma

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara