Natho i Dabur (© Reuters)
Natho i Dabur (© Reuters)

Natho se vratio u reprezentaciju, ali Izraelce trese afera „hotelska soba“

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 13:03

U centru pažnje – Eran Zahavi

Jedna od centralnih fugura u Partizanu, jedna i u reprezentaciji Izraela. Vratio se Bibars Natho pod zastavu. Iskusni vezista je na spisku selektora Alona Hazana za predstojeći meč Lige nacija sa Albanijom u kome će tražiti pobedu vrednu plasmana u Ligu A.

Izraelci su u grupi sa Albancima i Faranima, pošto je UEFA zabranila učešće selekciji Rusije, iz prva dva meča imaju četiri boda i ako nadigraju rivala, kao što su učinili u Tirani napredovaće u viši razred. Natho je oba prethodna meča propustio usled povrede zarađene u završnici minule sezone u dresu Partizana i sad je spreman da opet ponese traku u državnom timu koji, bez obzira na ohrabrujuće rezultate, tresu afere.

Izabrane vesti

Iz reprezentacija se pre dva meseca povukao Munas Dabur, nezadovoljan načinom na koji se ponašaju čelnici Saveza, a uoči presudnog meča u Ligi nacija otvoreno pismo javnosti objavio je i najbolji napadač u istoriji izrelskog državnog tima, Eran Zahavi. Letošnji povratnik u Makabi iz Tel Aviva je saopštio da neće igrati za reprezenataciju, jer Jusi Benajun u svojstvu direktora nije u stanju da ispoštuje njegove zahteve. A tražio je da u sobi bude – sam.

U poslednjih sedam godina, bilo na klupskom ili reprezentativnom nivou, u hoteliskim sobama spavam sam. Razlog je jednostavan: imam svoje rituale koji se tiču molitve, ishrane, ranog odlaska na počinak i ne želim da mi u tome iko smeta. Ne bih se osećao prijatno ako bih sa nekim bio cimer. Selektor je to razumeo, ali direktor Benajun nije, iako su pre njegovog dolaska svi poštovali moje zahteve. Čak sam ponudio da platim smeštaj iz sopstvenog džepa, samo da bih imao mir uoči treninga i utakmica. I predsednik Saveza je obećao da će se pobrinuti za mene, međutim, ni prvi čovek Oren Hason, ni Alon Hazan nisu uspeli da utiču na Benajunov stav. Posle svega, sportski direktor je taj koji je uticao da ne dobijem poziv na ovo okupljenje. To me je šokiralo i zato ću, verovatno, za sva vremena završiti sa reprezentacijom“, najavio je Eran Zahavi.

Natho nije jedini stranac iz Partizana koji će narednih dana biti van Beograda. Poziv u reprezenatciju dobio je i Patrik Andrade za prijateljski meč Zelenortskih Ostrva sa Bahreinom. Podsetimo, od prošle godine iz te selekcije se posle kratkog spoja sa čelnicima Saveza povukao napadač Rikardo Gomeš.


tagovi

reprezentacija IzraelaBibars NathoEran Zahavi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara