Nathov Izrael uništio Dragovićevu Austriju, Francuzima vrag odneo šalu, samo do boda i u Kijevu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.09.21. | 23:01

Dragovićeva greška kumovala trećem golu domaćina (5:2), u Kijevu ravnopravnih 1:1

Izralci su naneli težak poraz Austriji u Haifi i napravili veliki korak ka plasmanu u baraž za Svetko prvenstvo u Kataru - 5:2 (3:1). Selekciju Vilija Ruterštajnera sa kapitenskom trakom na ruci predvodio je Bibars Natho, dok je sa druge strane u štoperskoj liniji gostiju bio prvotimac Crvene zvezde Aleksandar Dragović.

Izraelci su čitavu utakmicu odigrali kao u transu, koristili su i surovo kažnjavali svaku grešku protivnika, pa sastav Franka Fode nije uspeo da pronađe izlaz iz prilično neprijatne situacije i konsoliduje svoje redove. U potpuno sivilo gostujuće odbrane uklopio se i Dragović, koji je napravio kardinalnu grešku na sredini terena u 33. minutu i bio direktno odgovoran za treći pogodak domaćina na meču. Izraelci su poveli sjajnim golom Manora Solomona još u petom minutu, drugi pogodak je postigao Munas Dabur u 20. minutu, dok je za pomenuti treći bio zaslužan iskusni Eran Zahavi.

Izabrane vesti

Kristof Baumgartner je u finišu prvog poluvremena smanjio rezultat, posle čega je Foda promenio formaciju, na poluvremenu je umesto Dragovića uveo vezistu Luisa Šauba, ali ni to nije dalo rezultata, iako je Marko Arnautović već u 55. minutu smanjio na 2:3, još jednim izuzetnim golom na ovom meču. Domaćin je iskoristio potpuno otvaranje Austrijanaca i golovima Šona Vajsmana i Erona Zahavija došao do ubedljivog trijumfa. Vajsmanov pogodak je bio svojevrstan odgovor za Arnautovićevu majstoriju i još jedan trenutak koji je ovu utakmicu učinio izuzetno zanimljivom za gledanje.

Austrijancima je ovo najteži poraz u poslednjih deset godina. Prethodni sličan debakl doživeli su 2. septembra 2011. godine od Nemačke, kada je bilo 2:6.

Maksimalan učinak u grupi F zadržala je Danska, iako je malo falilo da selekcija Kaspera Julmena bude odgovorna za jednu od većih senzacija ove večeri. Polufinalisti Evropskog prvenstva su se dugo mučili u Toršavnu sa Farskim Ostvrvima, ali su na kraju ipak stigli do pobede zahvaljujući golu Jonasa Vinda u 85. minutu (1:0).

Danci imaju 15 bodova iz pet mečeva i biće veliko iznenađenje ukoliko ne odu direktno u Katar, pošto drugoplasirani Izrael ima pet bodova manje. Sledi Škotska sa osam, pa Austrija sa sedam.


Seriju naprijatnih rezultata nastavila je Francuska, koja je večeras morala da juri prednost Ukrajine, pa je na kraju morala da se zadovolji drugim uzastopnim bodom u kvalifikacijama (1:1).

Sasatav Didijea Dešana je gubio od 44. minutu, posle fantastičnog projektila Mikole Šaparenka, dok je izjednačujući pogodak postigao Antoni Marsijal u petom minutu drugog poluvremena. Gosti su u završnici mogli i do preokreta, najveću šansu imao je Musa Dijabi u 78. minutu, kada je uzdrmao stativu domaćeg gola.

Ipak, posle svega viđenog podela plena deluje kao potpuno ravnopravan rezultat.

Ukrajincima je ovo bio čak peti vezani remi u kvalifikacijama, pa se u ovom trenutku nalaze tek na trećem mestu sa pet bodova manje od Francuske i lošijom gol-razlikom od Finske.

Ipak, večerašnjom partijom mogu i te kako da budu zadovoljni. UspelI su da spreče uraganske napade protivnika, iako je Francuska u prvom poluvremenu imala dve dobre šanse za postizanje gola, koje nisu iskoristili Grizman i Marsijal. Šansu za ukrajinu, desetak minuta pre gola imao je i Ilija Zabarnji, ali je domaću publiku u finišu prvog dela razgalio Šaparenko.

Aktivniju utakmicu i veća uzbuđenja u završnici meča sprečili su brojni prekidi, oštri startovi, ali i česte izmene, pa osim te Dijabijeve stative nismo videli mnogo konkretnih detalja.

GRUPA D:

Finska - Kazahstan 1:0 (0:0)

/Pohjanpalo 60/

Ukrajina - Francuska 1:1

/Šaparenko 44 - Marsijal 50/

GRUPA F:

Farska Ostrva - Danska 0:1

/Vind 85/

Izrael - Austrija 5:2

/Solomon 5, Dabur 20, Zahavi 33, 90, Vajsman 59 - Baumgartner 42, Arnautović 55/

Škotska - Moldavija 1:0 (1:0)

/Dajks 14/



tagovi

Bibars NathoAleksandar Dragović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara