Lukas Okampos i Hezus Navas (©AFP)
Lukas Okampos i Hezus Navas (©AFP)

Navasova školica fudbala i Sevilja na dva koraka od Lige šampiona: Dmitrović promašio zicer za pobedu?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.07.20. | 23:53

Andalužani savladali Eibar golom Lukasa Okamposa i napravili veliki korak ka Ligi šampiona

Nije to bila najblistavija partija ekipe Đulena Lopetegija, ali bila je to utakmica koja je morala da se dobije. I Sevilja je uspela. Pogotkom Luisa Okamposa u 56. minutu utakmice – njegovim 13. u sezoni – Andalužani su slomili otpor Eibara i napravili veliki korak ka Ligi šampiona.

Naime, četiri kola pre kraja sezone Sevilja ima devet bodova više od Real Sosijedada, sedam i bolji međusobni učinak u sudarima sa Hetafeom i šest prednosti nad Viljarealom, koji doduše može da se uzda u učinak u okršajima sa Andalužanima.

Izabrane vesti

Treba prvo stići tih šest bodova zaostatka, posebno ako imamo u vidu da u poslednja četiri kola Žuta podmornica gostuje kod Hetafea, pa čeka Real Sosijedad, ide na noge madridskom Realu i za kraj ima Eibar na Madrigalu.

Istina, kalendar nije baš lagan ni za Sevilju, prvo Atletik Bilbao na San Mamesu, pa Majorka kojoj gori pod nogama, zatim još jedan put u Baskiju, sad na Sosijedadovu Anoetu, na kraju i Valensija na “Sančes Pishuanu”. Čini se ipak nešto lakši put no što je ovaj Viljarealov, ali svejedno: baš zbog te izazovne završnice Eibar je morao da padne.

Pao je na kraju, mada se dugo mučila Sevilja, nije lako probijala bedem pred golom Marka Dmitrovića. Gusta šuma nogu pred srpskim golmanom, moralo se probiti samo – trenutkom inspiracije Hezusa Navasa. Iskusni as je u toj akciji iz 56. minuta demonstrirao sve kvalitete koje vrhunsko krilo mora da ima. Prvo savršen prijem grudima posle duge lopte Evera Banege, pa onda “fora” na koju je naseo Takaši Inui, zatim mala stanka tek da odbrana pomisli da je najgore prošlo, a onda savršen centaršut na drugu stativu i spretna egzekucija Okamposa. Nije tu bilo odbrane.

U samom finišu Sevilja se povukla, bilo je i ranije sezona u kojima je u napadu mogla sve, ali nije imala obranu da sve to isprati. Sada je u suštini domaća ekipa kontrolisala meč. Sve do pred kraj. "Omaklo" joj se zatim u petom minutu nadoknade kada je Kike Garsija izmakao pažnji čuvara i uzdrmao stativu, da bi u 101. i Dmitrović (?!) posle kornera bio u idealnoj šansi, ali je njegov udarac zaustavio - upravo Lukas Okampos koji je pre toga morao da zameni Tomaša Vaclika jer je Sevilja već izvršila sve tri izmene! Još pre toga je Sevilja propustila svoju šansu da pečatira ostanak bodova na “Sančes Pishuanu”, ali je Marko Dmitrović paradom zaustavio Susov pokušaj. Na kraju je Seviljim navijačima ipak moralo srce da preskoči pre no što su dobili dozvolu da se - onesveste.

Brzo će se zaboraviti, cilj je ostvaren. Sad još samo da se sezona i dovrši na isti način. Jer Viljareal igra veoma dobro, uprkos onom porazu od Barselone, i ne bi valjalo da mu Sevilja ostavi šansu. Teoretski, možda bi nešto mogao da proba i Hetafe, ima najlakši raspored, ali ipak i taj Viljareal, pa i Atletiko Madrid, u međuvremenu i Alaves i za kraj Levante. Čini se ipak da je da je to poslednje mesto u Ligi šampiona Sevilja već kaparisala.

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Atletiko Madrid – Majorka 3:0 (2:0)

/Morata 29 pen, 45+4, Koke 79/

Subota

Selta - Betis 1:1 (1:0)

/Nolito 22 - Fedal 79/

Valjadolid - Alaves 1:0 (0:0)

/Fernandes 88/

Granada – Valensija 2:2 (0:0)

/Fernandez 59 pen, Fede 86 – Valjeho 63, Guedeš 68/

Nedelja

Atletik Bilbao – Real Madrid 0:1 (0:0)

/Ramos 73pen/

Espanjol - Leganes 0:1 (0:0)

/Silva 53/

Osasuna - Hetafe 0:0

Viljareal - Barselona 1:4 (1:3)

/Moreno 14 - Tores 3ag, Suarez 20, Grizman 45, Fati 86/

Ponedeljak

Levante – Sosijedad 1:1 (1:1)

/Morales 16 – Isak 12/

Sevilja – Eibar 1:0 (0:0)

/Okampos 56/



tagovi

Hezus NavasLukas Okampos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara