Frančesko Aćerbi (©Reuters)
Frančesko Aćerbi (©Reuters)

Navijači Lacija teraju Aćerbija iz kluba: Zviždaćemo mu svaku utakmicu dok je tu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 10:01

"Protestovali smo protiv Kinalje, Neste i Mihajlovića, protiv fudbalera sa mnogo više časti nego što je bivši igrač Kjeva i Sasuola"

Burno je u Laciju ovih dana, uprkos dve vezane pobede (Đenova i Venecija, obe 3:1). Pisalo se o sukobu Mauricija Sarija i Sergeja Milinković-Savića zbog navodno ranijeg odlaska srpskog reprezentativca sa klupske božićne večere - mada su i jedan i drugi to demantovali - a nova afera vezana je za Frančeska Aćerbija. Čini se, dosta ozbiljnija.

Isksuni defanzivac jedan je od najstandardnijih u postavi Lacija ove sezone, međutim, u poslednje vreme je kritikovan da se nije dobro uklopio u Sarijev sistem i formaciju sa četiri odbrambena igrača u liniji.

Izabrane vesti

Gol koji je u sredu dao Veneciji, 33-godišnji štoper iskoristio je da proslavljajući ga gestom utišavanja pošalje poruku nezadovoljnim navijačima. Njima se to nije dopalo, pa je usledilo saopštenje organizovane grupe navijača Lacija u kom se navodi da Aćerbi više nije poželjan u Laciju.

"Aćerbi, čovek bez časti, da odmah napusti Rim. Nema oproštaja za one koji izdaju", navode ultrasi nebeskoplavih.

18.00: (1.52) Bešiktaš (4.20) Geztepe (6.50)

Pominje se i na proteste protiv nekadašnjih fudbalera Lacija, koji su za klub učinili mnogo više nego bivši igrač Sasuola, Kjeva, Đenove, Milana... od kada je 2018. stigao u Rim.

"Protestovali smo protiv Kinalje, Neste i Mihajlovića, protiv fudbalera sa mnogo više časti nego što je bivši igrač Kjeva i Sasuola... Zviždaćemo mu svaku utakmicu dok je u klubu", između ostalog poručili su navijači, koji smatraju da je Aćerbi u Veneciji imao priliku da im se izvini kada je ekipa posle utakmice došla da pozdravi oko 3.000 gostujućih pristalica, ali je on umesto toga, navode, "pobegao kao zec".

Lacio narednu utakmicu kao domaćin igra 6. januara protiv Empolija. Videćemo hoće li se strasti smiriti do tada ili Frančeska Aćerbija čeka naelektrisana atmosfera i na rimskom Olimpiku.


tagovi

Frančesko AćerbiLacio

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara