Fudbaler Independijentea Lorenco Faraveli (Foto: AFP)
Fudbaler Independijentea Lorenco Faraveli (Foto: AFP)

Nazire se kraj Melgarove bajke u Kopa Sudamerikani (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.09.22. | 06:53

Peruanci ubedljivo poraženi u prvom meču polufinala od Independijente del Valjea

Sanjali su san fudbaleri Melgara, domogli se polufinala Kopa Sudamerikane, izbacili slavni brazilski Internasional, ali dalje od Independijente del Valjea će teško moći. Sastav iz Ekvadora je demonstrirao silu u prvom delu, stekao ozbiljnu zalihu pred svojim navijačima i provorio kroz vrata koja vode ka finalu - 3:0.

Totalna dominacija ekvadorskog tima. Imao je više loptu u nogama, a uputio čak 23 šuta ka golu rivala. U čak 10 navrata su domaći igrači pogađali okvir, pa je golman gostiju Kaseda bio na velikim mukama. Na kraju je ipak pružio pristojnu partiju i sprečio katastrofu svoje ekipe u Kitu.

Izabrane vesti

Independijente je do prednosti stigao u 29. minutu. Centaršut Sornoze sa desne strane, na drugoj statvi je usamljen Šunke koji glavom matira Kasedu za 1:0.

Do odmora nije bilo promene rezultata, a onda je blickrigom u nastavku domaćin otklonio sve dileme. U rasponu od 67. do 69. minutu Faraveli i Dijaz su efektnim golovima sa icice kaznenog prostora stavili tačku.

Pred Melgarom je planina. Teško će se iz ovog minusa vratiti, ali i sam plasman peruanskog tima u polufinale predstavlja senzaciju na međunarodnoj sceni Južne Amerike.

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Četvrtak

Independijente del Valje - Melgar 3:0 (1:0)

/Šunke 29, Faraveli 67, Dijaz 69/

Petak

02.30: (3,00) Atletiko Gojaniense (3,10) Sao Paulo (2,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Independijente del ValjeMelgarKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara