Marko Grujić (Reuters)
Marko Grujić (Reuters)

Ne daju mu da igra, ali ni da ide: Bešiktašev pokušaj izvlačenja Marka Grujića

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 15:53

Turski klub će danas pokušati da ubedi Porto da pusti reprezentativca Srbije

Ne tako davno, pre manje od godinu dana, Marko Grujić odigrao je maestralnih 180 minuta u dvomeču osmine finala Lige šampiona protiv Intera i ozbiljno upao u oči milanskih velikana. Spekulisalo se tog proleća hoće li srpski vezista završiti u Gradu mode, hoće li obući crveno-crnu ili crno-plavu opremu, ali ostao je na Dragau, na kojem, u aktuelnoj takmičarskoj godini, malo je reći ne uživa poverenje trenera Serža Konseisaa. A opet, Portugalac želi da ga zadrži što je prilično paradoksalno.

Dobija Grujić priliku na kašičicu i rado bi se otisnuo u sredinu u kojoj će ga sačekati veća minutaža. Zagrejan je ove zime bio Štutgart, ali Konseisao nije želeo da pusti srpskog vezistu. Ipak, ruku spasa pre leta i narednog prelaznog roka pokušaće da mu pruži Bešiktaš.

Izabrane vesti

Prema informacijama sjajno obaveštenog turskog novinara Jagiza Sabunčoglua, čelnici crno-belih iz Istanbula će tokom dana sastančiti sa predstavnicima Porta i pokušati da izboksuju transfer 27-godišnjaka u Tursku.

Zmajevima sa Dragaa se ne žuri da prodaju Grujića koji ima ugovor do leta 2026. godine, ali ukoliko turski klub na sto stavi unosnu ponudu za reprezetativca Srbije, moglo bi da mu se otvori novo poglavlje u karijeri. Jasno je da Grujić želi što veći broj nastupa do leta zbog predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a u takmičarskoj 2023/24 sakupio je svega 585 minuta na 13 nastupa. U portugalskoj Primeiri je samo jednom bio starter na šest nastupa, u Ligi šampiona tek 17 minuta za nekadašnjeg člana Crvene zvezde.

Podsetimo, zimski prelazni rok za turske klubove zatvara se petak, devetog februara.


tagovi

Marko GrujićBešiktašPortoZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara